Hoe Mappen En Bestanden Te Versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe Mappen En Bestanden Te Versleutelen
Hoe Mappen En Bestanden Te Versleutelen

Video: Hoe Mappen En Bestanden Te Versleutelen

Video: Hoe Mappen En Bestanden Te Versleutelen
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, Mei
Anonim

Voor elke gebruiker is de bescherming van persoonlijke informatie een van de topprioriteiten. Dit geldt met name in een situatie waarin meerdere mensen op één computer werken en er meerdere accounts op hetzelfde besturingssysteem zijn aangemaakt. Om de toegang tot bestanden en mappen te beperken, moet u informatie versleutelen.

Hoe mappen en bestanden te versleutelen
Hoe mappen en bestanden te versleutelen

Noodzakelijk

een computer met Windows 7

instructies:

Stap 1

Het beschreven proces van gegevenscodering is geschikt voor het besturingssysteem Windows 7. Op andere besturingssystemen kan het iets anders zijn.

Stap 2

Eerst moet u de optie voor gegevenscodering activeren. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaard". Zoek en voer de opdrachtregel uit in standaardprogramma's.

Stap 3

Typ regedit bij de opdrachtprompt. Zoek in het rechtervenster de registersleutel HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced. Indien nodig kunt u de zoekfunctie gebruiken. Klik hiervoor op "Bewerken" en "Zoeken". Voer vervolgens in de regel de naam van de registertak in. Selecteer de laatste Advanced-regel met de linkermuisklik.

Stap 4

Klik vervolgens in het rechter editorvenster met de rechtermuisknop en selecteer "Maken". Klik vervolgens op "Parameter DWORD (32, BIT)". Schrijf vervolgens in de regel "Parameter" EncryptionContexMenu en in de regel "Waarde" - "1". Klik OK. Sluit het venster Register-editor. De optie voor gegevenscodering is actief.

Stap 5

Nu kunt u direct omgaan met het versleutelen van bestanden en mappen. Het wordt aanbevolen dat u de mappen versleutelt, omdat hierdoor alle bestanden erin worden versleuteld. Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer "Versleutelen" in het contextmenu.

Stap 6

Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de codering van het bestand of de map waarin het bestand zich bevindt, moet selecteren. Dienovereenkomstig, als u de eerste optie selecteert, wordt slechts één bestand gecodeerd, als de tweede - de volledige inhoud van de map. Klik vervolgens op OK. U zult zien dat het bestand of de map van kleur is veranderd in groen en alleen beschikbaar zal zijn in uw account.

Stap 7

Om een bestand of map te decoderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u respectievelijk "Decoderen" in het contextmenu.

Aanbevolen: