Hoe Bestanden Te Versleutelen Met 7-Zip Archiver

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Versleutelen Met 7-Zip Archiver
Hoe Bestanden Te Versleutelen Met 7-Zip Archiver

Video: Hoe Bestanden Te Versleutelen Met 7-Zip Archiver

Video: Hoe Bestanden Te Versleutelen Met 7-Zip Archiver
Video: 7zip - Securely encrypt and decrypt files using 7zip 2024, April
Anonim

Bij het werken met documenten kan het nodig zijn deze via internet naar iemand te sturen (bijvoorbeeld via e-mail). In sommige gevallen maakt het belang van de informatie die ze bevatten het echter moeilijk om dit in platte tekst te doen. De oplossing is natuurlijk codering, die velen associëren met iets ver en complexs. Desalniettemin kan deze taak eenvoudig worden opgelost met behulp van een gratis programma voor bestandsarchivering, bijvoorbeeld 7-Zip, dat met zijn hulp een versleuteld archief maakt.

Bestanden versleutelen
Bestanden versleutelen

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - Microsoft Windows-besturingssysteem;
  • - 7-Zip archiveringsprogramma.

instructies:

Stap 1

Download en installeer. Om een document te versleutelen met 7-Zip, moet u het eerst installeren. Ga hiervoor naar de website https://7-zip.org/ (sectie "Download"), selecteer de versie van het programma die geschikt is voor uw computer (32 of 64 bit) en download deze. Voer na het downloaden het installatieprogramma van het programma uit en volg de instructies - dit zou u geen vragen moeten stellen.

Stap 2

Controleer bestandsassociaties. Na de installatie verandert 7-Zip in de regel de instellingen van het besturingssysteem niet en voegt het zijn sectie niet toe aan het contextmenu van de verkenner. Om deze wijzigingen aan te brengen, moet u het menu Start, Programma's, 7-Zip openen en 7-Zip Bestandsbeheer selecteren. Open in het hoofdmenu het gedeelte "Service" en selecteer "Instellingen …". Ga vervolgens naar het tabblad "Systeem" en klik op "Alles selecteren". Bevestig de wijzigingen door op de knop "OK" onder aan het programmavenster te klikken.

Bestandskoppelingen
Bestandskoppelingen

Stap 3

Selecteer een documentbestand. Elk bestand kan worden gecodeerd, het formaat doet er niet toe. Open hiervoor Verkenner en zoek het gewenste bestand. Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer "7-Zip", "Toevoegen aan archief …" in het menu dat verschijnt.

Een bestand selecteren om een archief aan te maken
Een bestand selecteren om een archief aan te maken

Stap 4

Configureer de instellingen en voer uit. In het geopende venster kunt u de naam van het archief, het wachtwoord voor openen, de codering van bestandsnamen en andere instellingen instellen. Houd er rekening mee dat encryptie van namen standaard is uitgeschakeld, er is geen wachtwoord voor het archief ingesteld. Nadat u alle gewenste instellingen hebt opgegeven, kunt u beginnen met het maken van een versleuteld archief door in het huidige venster op de knop "OK" te klikken.

Archief instellingen
Archief instellingen

Stap 5

Wacht op het einde. De bewerking kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden die worden versleuteld, de compressieverhouding en andere instellingen. Na voltooiing verschijnt een archief met de eerder opgegeven naam naast de versleutelde bestanden.

Aanbevolen: