Hoe Schrijf Je Een Game-engine?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Game-engine?
Hoe Schrijf Je Een Game-engine?

Video: Hoe Schrijf Je Een Game-engine?

Video: Hoe Schrijf Je Een Game-engine?
Video: olcPixelGameEngine 2024, Mei
Anonim

Een game-engine is een soort besturingssysteem dat binnen een game bestaat en een geschikte set basisfuncties biedt voor de juiste werking ervan. Om een game-engine te schrijven, moet je een goede kennis hebben van deze of gene programmeertaal. Idealiter kunnen dergelijke programma's het beste in C worden geschreven, aangezien de meeste moderne spellen in C zijn geschreven.

Hoe schrijf je een game-engine?
Hoe schrijf je een game-engine?

instructies:

Stap 1

Breng een engine-specialisatie tot stand die het ontwerp van de hele kernel bepaalt. Als je een eenvoudig 2D-arcadespel schrijft, is het logisch om de engine te maken als een statische of dynamische bibliotheek. Het zal mogelijk zijn om verschillende functies op hoog niveau te beschrijven die sprites, paletanimaties of geluiden afspelen. Als je dan direct naar het schrijven van games gaat, sluit je deze bibliotheek gewoon aan en gebruik je een specifieke functie.

Stap 2

Als u van plan bent een grootschalig project te schrijven met een niet-lineaire plot en een interactieve omgeving, let dan meer op het scriptsysteem. Zorg bij het maken van een 3D-engine voor het rendergedeelte, dat verantwoordelijk is voor het tekenen van texturen. Kies het systeem dat u wilt gebruiken (BSP, portal engine of quad).

Stap 3

Scheid de functies die nodig zijn voor de engine en de hoofdrol spelen (ondersteuning voor multiplayer-games), en die je wilt zien (volumetrische mist of verbeterd detail). Begin met de implementatie van het hoofdgedeelte, omdat de rest in de toekomst misschien niet meer nodig is.

Stap 4

Plan vooruit voordat u het implementeert. Kies het genre van het spel om het populair te maken, onderzoek de moderne videogamemarkt. Het zal prettiger voor je zijn om te doen waar een bepaalde vraag naar is. Specificeer alle vereisten voor het project precies. Het kan eenvoud zijn, of het kan een applicatie zijn met absoluut realistische graphics die jaren in beslag kunnen nemen om te ontwikkelen. Leg prestatie-eisen, karakteraantallen en plotkenmerken vast. Overleg met je vrienden en kennissen-gamers.

Stap 5

Beschrijf de architectuur en creëer een hiërarchie van functies via een top-down benadering. Ontwerp pseudocode om de belangrijkste bodemfuncties te implementeren. Hij moet het algoritme relatief implementeren en focussen op de moeilijkste punten. Probeer de juistheid van het programma te testen en maak tests voor de lagere functies.

Stap 6

Begin met coderen. Implementeer de onderste functies en pseudocode, zorg voor een werkend programma. Houd u aan een specifieke opmaakstijl. Vergeet het debuggen en testen van uw code niet.

Aanbevolen: