Een Podcast Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Podcast Toevoegen
Een Podcast Toevoegen

Video: Een Podcast Toevoegen

Video: Een Podcast Toevoegen
Video: Hoe een podcast toevoegen op iPhone? 2024, Mei
Anonim

Podcasts zijn recentelijk ons leven binnengekomen, maar zijn voor velen een bijna onmisbare informatiebron geworden, dankzij hun gebruiksgemak en de mogelijkheid om op draagbare apparaten te luisteren. Elke persoon kan zijn eigen audio- of videopodcast maken, zijn nieuws en meningen delen en bepaalde informatie aan mensen overbrengen. Podcasts kunnen worden opgenomen in de nieuwsfeed - dit is handig in het kader van het feit dat het de voorkeur heeft dat een persoon selectief naar nieuws luistert. Je kunt ze ook insluiten in je blogs en zelfs in sommige forums.

Een podcast toevoegen
Een podcast toevoegen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - microfoon;
  • - webcam of gewone camera met video-opnamefunctie;
  • - programma's voor het bewerken van audio- en video-opnamen.

instructies:

Stap 1

Download een podcast-software online. Ze zijn betaald en gratis. De eerste onderscheiden zich door geavanceerde functionaliteit. Sommige programma's hebben alleen een audio-opnamefunctie, maar de meeste ondersteunen ook video-opnames.

Stap 2

Zorg ervoor dat de hardware correct in uw computer is geïnstalleerd - alle benodigde draden van de microfoon en camera zijn aangesloten, alle apparaten hebben software.

Stap 3

Stel de microfoon in als invoerapparaat in de programma-instellingen als de configuratie geen automatische instellingen ondersteunt. Pas de ingangsversterking van de apparatuur aan op basis van uw afstand tot de apparatuur tijdens het podcast-opnameproces.

Stap 4

Maak een test audio of video met behulp van een microfoon of webcam door op de overeenkomstige knoppen in het programmamenu te klikken. Als u klaar bent met opnemen, klikt u op Stop. De meeste software voor het maken en publiceren van podcasts heeft een intuïtieve interface, zodat u gemakkelijk het doel van de menupictogrammen kunt achterhalen. U kunt ook een opname maken met een gewone videocamera en deze opslaan in een formaat dat het gedownloade programma ondersteunt, voor verdere publicatie op internet.

Stap 5

Luister of bekijk je testopname, controleer of de microfoonversterking voldoende is en je goed te zien bent in de camera. Pas de instellingen aan volgens uw waarnemingen.

Stap 6

Bewerk de laatste podcast - trim een audio- of videobestand, verwijder onnodige momenten uit de opname. Meestal wordt een bestandseditor geleverd met podcastsoftware, maar als je die niet hebt, gebruik dan Windows Movie Maker, een standaardprogramma dat alle gebruikers van het besturingssysteem hebben. Als u een audiobestand moet bewerken, kunt u beter speciale software gebruiken voor het werken met audio-opnames.

Stap 7

Sla de podcast op in zijn definitieve vorm, open het programma om ze te publiceren en gebruik het om je opname te uploaden naar de server die je nodig hebt.

Aanbevolen: