Hoe Het Internet Op Een Laptop Aan Te Sluiten Als Er Geen Telefoon Is?

Hoe Het Internet Op Een Laptop Aan Te Sluiten Als Er Geen Telefoon Is?
Hoe Het Internet Op Een Laptop Aan Te Sluiten Als Er Geen Telefoon Is?

Video: Hoe Het Internet Op Een Laptop Aan Te Sluiten Als Er Geen Telefoon Is?

Video: Je mobiel als modem - Tethering (Consumentenbond) 2022, September
Anonim

Er zijn verschillende manieren om het internet op je laptop aan te sluiten. Heeft u een huistelefoon, dan kan de computer via een telefoonlijn via een regulier modem (de zogenaamde dial-up verbinding of dial-up dial-up access) of via een ADSL-modem met internet worden verbonden. Als u geen telefoon heeft en internetproviders geen vaste lijn op uw huis hebben aangesloten, is het nog steeds mogelijk om internettoegang te krijgen. Hiervoor heb je een mobiele telefoon nodig.

Hoe het internet op een laptop aan te sluiten als er geen telefoon is?
Hoe het internet op een laptop aan te sluiten als er geen telefoon is?

Het is nodig

mobiele telefoon, software en kabel ernaartoe

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon GPRS-technologie ondersteunt (bijna alle moderne telefoons kunnen dit). Bel de ondersteuningsdienst van de mobiele operator en kijk of uw tariefplan GPRS-service heeft. Indien niet aangesloten. Vraag een koppeling aan. Op uw verzoek sturen de medewerkers van de mobiele campagne de instellingen naar uw telefoon in de vorm van sms. Red hen.

Stap 2

Stel de verbinding en de computer in. Gebruik hiervoor een speciale telefoonkabel of USB-kabel (veel telefoons hebben tegenwoordig een USB-connector). U kunt uw telefoon ook op uw laptop aansluiten via draadloze Bluetooth-technologie, als uw telefoon deze mogelijkheid heeft. Installeer software voor uw telefoon. Het wordt vaak meegeleverd met de telefoon op een cd. Als de kit niet over een dergelijke schijf beschikte, kunt u het programma gratis downloaden van de website van de telefoonfabrikant. Voor Nokia-telefoons heet dit programma bijvoorbeeld Nokia Ovi Suite. Als onderdeel van een dergelijk programma is er in de regel een hulpprogramma voor het opzetten van een internetverbinding. Als dit niet mogelijk is, configureert u uw internetverbinding handmatig.

Stap 3

Stel uw modem in. Om dit te doen, selecteert u in het configuratiescherm "Telefoon en modem", specificeert u het land, het netnummer. Ga in het venster "Telefoon- en modemopties" naar het tabblad "Modems", selecteer de telefoonmodem in de lijst en klik op de knop "Eigenschappen". Ga in het volgende venster naar het tabblad "Aanvullende communicatieparameters", noteer de initialisatiereeks en klik op de knop "OK". De initialisatiereeks moet worden verkregen bij de ondersteuningsdienst van uw mobiele provider. Voor MTS ziet de initialisatiereeks er bijvoorbeeld als volgt uit: AT + CGDCONT = 1, "IP", "internet.mts.ru".

Stap 4

Stel een internetverbinding in op uw computer. Selecteer in het configuratiescherm "Netwerkverbindingen" - "Een nieuwe verbinding maken". Volg daarna de instructies van de wizard Nieuwe verbinding." Voer een van de volgende nummers in als inbelnummer: * 99 #, * 99 *** 1 #, * 99 ** 1 * 1 #. Het aantal is afhankelijk van de fabrikant van de telefoon. Neem contact op met uw mobiele provider. Klik na het voltooien van de configuratie op de verbindingssnelkoppeling op het bureaublad, klik op de knop "bellen" en wacht op de internetverbinding.

Populair per onderwerp