Een Bestand Vinden In Linux

Inhoudsopgave:

Een Bestand Vinden In Linux
Een Bestand Vinden In Linux

Video: Een Bestand Vinden In Linux

Video: Een Bestand Vinden In Linux
Video: Bestanden vinden op een Linux systeem | Linux Basics 2024, Mei
Anonim

Het Linux-besturingssysteem wint elke dag aan populariteit als een goed alternatief voor Windows-systemen van Microsoft. Linux wordt het meest gebruikt op servers en is ook in trek bij programmeurs en softwareontwikkelaars. Het systeem is stabiel en veilig, maar het heeft veel verschillen met Windows, ook in de implementatie van bestandsbewerkingen vanwege verschillen in de gebruikte bestandssystemen.

Een bestand vinden in Linux
Een bestand vinden in Linux

instructies:

Stap 1

Moderne Linux-distributies hebben meestal een grafische shell waarmee u bestanden rechtstreeks kunt beheren via een interface die voldoende is voor de gemiddelde gebruiker. Om een bestand te vinden in de shells van Unity, GNOME, KDE, xFCE, enz., kunt u elke map openen en de zoekbalk bovenaan het venster gebruiken of via het item "Bewerken" - "Zoeken".

Stap 2

Voer de volgende opdracht in om te zoeken bij de opdrachtprompt:

zoek / -naam bestand

en druk op Enter. Deze zoekopdracht geeft een lijst van alle bestanden op het systeem ("/" wordt gebruikt om een zoekopdracht voor alle mappen op te geven) met de naam bestand. De parameter –name voert een hoofdlettergevoelige zoekopdracht uit, dwz. het programma herkent hoofdletters en kleine letters. Voer het kenmerk -iname in om een hoofdletterongevoelige zoekopdracht uit te voeren:

zoek / -iname bestand

Stap 3

Gebruik de "*" index om een lijst met systeembestanden te krijgen die met specifieke letters beginnen. Bijvoorbeeld:

find / -iname 'bestand *'

Stap 4

Gebruik "*.format" om bestanden met een specifieke extensie te zien:

zoek / etc -iname '*.jpg'

Met deze opdracht worden afbeeldingen met de resolutie ".jpg" weergegeven in de map "/ etc" van het systeem.

Stap 5

Er zijn ook andere opdrachten om door lijsten te bladeren en naar bestanden te zoeken. De opdracht ls zal bijvoorbeeld alle bestanden in de huidige map weergeven. U kunt ook de parameter instellen:

ls / enz

Hiermee kunt u de inhoud van een specifieke / etc directory bekijken. U kunt de opdracht du gebruiken om de mappen in de huidige map weer te geven, die een syntaxis heeft die lijkt op ls.

Aanbevolen: