Een Opgeslagen Bestand Vinden

Inhoudsopgave:

Een Opgeslagen Bestand Vinden
Een Opgeslagen Bestand Vinden

Video: Een Opgeslagen Bestand Vinden

Video: Een Opgeslagen Bestand Vinden
Video: Vind verloren bestanden terug in Windows (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk is ieder van jullie ooit het probleem van een verloren bestand tegengekomen. Je hebt hard gewerkt, een document gemaakt, het lange tijd bewerkt en zelfs bewaard. Of je hebt lang op internet gezocht naar een bestand met je favoriete nummer of een interessant boek, hebt het met succes gedownload en je browser heeft bevestigd dat het downloaden is voltooid. Maar waar is het bestand opgeslagen?! Er zijn verschillende mogelijkheden om een verloren document of bestand terug te vinden.

Een opgeslagen bestand vinden
Een opgeslagen bestand vinden

Het is nodig

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de naam van het bestand of een deel van de naam onthouden. Als u de bestandsnaam niet meer weet, maakt het niet uit. Onthoud ten minste de datum of tijdsperiode waarop de opslag is gemaakt.

Stap 2

Om de zoekopdracht te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de menuknop "Start". Het bevindt zich in de linkerbenedenhoek van uw Windows-bureaublad. Selecteer het item "Open Explorer" in het contextmenu dat verschijnt. Het systeem opent een venster waarin u naar uw bestanden kunt zoeken. Selecteer in het linkerdeel van het geopende venster de map waarin de zoekopdracht zal worden uitgevoerd. Selecteer de map Computer om alle stations te doorzoeken. Let vervolgens op de rechterbovenhoek. Daar zie je een klein veldje met daarop een vergrootglas.

Stap 3

Als u zich de naam van het bestand of een deel van de naam herinnert, kunt u deze in dit veld invoeren en op de "Enter"-toets op het toetsenbord drukken. Het systeem zoekt naar bestanden met vergelijkbare namen en geeft een lijst met resultaten weer in hetzelfde venster.

Stap 4

Als u de naam van het opgeslagen bestand niet meer weet, probeer dan te zoeken op de datum waarop het is opgeslagen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het veld met een vergrootglas. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Gewijzigde datum". Het systeem toont voor u de kalender voor de huidige maand en enkele standaard zoekpatronen zoals "Gisteren", "Eerder dit jaar", enz.

Stap 5

Om een datum in te voeren, klikt u erop met de linkermuisknop. Als u een datumbereik wilt invoeren, klikt u op de eerste datum in het bereik en houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de tweede datum in het bereik. Het systeem zal het gespecificeerde bereik in kleur markeren en de resultaten ervan weergeven in het zoekvenster.

Stap 6

Als u ten slotte op zoek bent naar een bestand dat is gemaakt met een van de Microsoft Office-toepassingen, is het algoritme eenvoudiger. Gebruik het menu Bestand van de betreffende toepassing. In dit menu is er een sectie "Recente documenten". Neem een kijkje in deze sectie, en je zult zeker je bewaarde creatie daar vinden.

Aanbevolen: