Een Bestand Op Extensie Vinden

Inhoudsopgave:

Een Bestand Op Extensie Vinden
Een Bestand Op Extensie Vinden

Video: Een Bestand Op Extensie Vinden

Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2022, December
Anonim

In het Windows-besturingssysteem krijgen bestanden, afhankelijk van hun type, een bepaalde extensie. Soms moet de gebruiker bestanden met een specifieke extensie vinden. Om het gemakkelijker te vinden, moet u speciale technieken gebruiken.

Een bestand op extensie vinden
Een bestand op extensie vinden

instructies:

Stap 1

U zoekt een bestand waarvan u de exacte naam niet meer weet, maar waarvan u de extensie kent. Houd er in dit geval rekening mee dat de lijst met zoekresultaten alle bestanden met de vereiste resolutie zal bevatten en dat u er al tussen moet zoeken naar het bestand dat u nodig hebt.

Stap 2

De eenvoudigste manier is om de ingebouwde Windows-zoekmachine te gebruiken. Openen: "Start" - "Zoeken". Voer in het geopende venster de gewenste extensie in het veld "Deel van de bestandsnaam of de volledige bestandsnaam" in, bijvoorbeeld.exe. Als u weet op welke schijf en in welke map het bestand zich bevindt, selecteert u de gewenste directory in het veld "Zoeken in". Dit zal het aantal gevonden bestanden verminderen en latere zoekopdrachten vergemakkelijken.

Stap 3

Klik op de knop "Zoeken", het zoeken zal beginnen De gevonden bestanden worden weergegeven in het zoekvenster, samen met de paden ernaartoe. Om de map met het gevonden bestand te openen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Map openen die het object bevat".

Stap 4

Om een ​​bestand te zoeken, kunt u het programma Total Commander gebruiken. Start het programma, selecteer de gewenste schijf. Open het menu "Extra" - "Zoeken naar bestanden". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Zoeksjablonen". Als u op zoek bent naar een exe-bestand, selecteert u Uitvoerbare bestanden en klikt u op de knop Downloaden. De lijst met uitvoerbare bestandsextensies wordt in de zoekbalk geladen. U kunt het bewerken door onnodige extensies te verwijderen. Als alternatief kunt u direct naar de zoekbalk gaan: *.exe en op de knop "Zoeken starten" klikken.

Stap 5

Soms is er een situatie mogelijk dat u via de console naar een bestand moet zoeken. Om alle bestanden met een bepaalde extensie in de huidige directory weer te geven, gebruikt u de opdracht dir *.exe - in dit voorbeeld worden alle bestanden met de extensie *.exe weergegeven. Gebruik de schakelaar / S om in submappen te zoeken. Dus, om te zoeken naar bestanden met de extensie *.exe op de C-schijf en in zijn submappen, typt u de volgende opdracht in de opdrachtregel: DIR C: *.Exe / S en druk op Enter.

Populair per onderwerp