Een Bestand Op Uw Computer Vinden

Inhoudsopgave:

Een Bestand Op Uw Computer Vinden
Een Bestand Op Uw Computer Vinden

Video: Een Bestand Op Uw Computer Vinden

Video: Een Bestand Op Uw Computer Vinden
Video: Windows Basics: Finding Files on Your Computer 2024, Mei
Anonim

Op basis van welke parameters is het beter om naar een bestand te zoeken, hoe het zoeken sneller en productiever te maken, zelfs als u zich niets meer van het bestand herinnert? Het succes van het zoeken naar verloren informatie hangt af van de oplossing van deze problemen.

Volgens de wet van gemeenheid gaan de meest benodigde bestanden altijd verloren
Volgens de wet van gemeenheid gaan de meest benodigde bestanden altijd verloren

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Selecteer Zoeken in het menu Start. Er wordt een venster geopend met de optimistische titel Zoekresultaten. In het snelmenu aan de linkerkant van het venster kunt u het bestandstype selecteren. Dit versnelt het zoeken naar het gewenste bestand onmiddellijk.

Stap 2

Selecteer het type van het verloren bestand. Nu wordt u gevraagd om de naam van het bestand te onthouden of om aanvullende parameters voor de zoekopdracht in te stellen. Als u de naam niet zeker weet, schrijf deze dan niet in zijn geheel op, slechts een paar letters achter elkaar in de naam zijn voldoende om de zoekgrenzen aanzienlijk te verkleinen. Tegelijkertijd leidt de verkeerde lettercombinatie u naar onnodige resultaten.

Stap 3

Als je precies weet op welke logische schijf of opslagmedium je bestand verloren is gegaan, zet dan het zoekgebied neer. Bovendien is het soms handiger en sneller om de zoekprocedure meerdere keren uit te voeren, waarbij u één logische schijfeenheid per keer selecteert, vooral als u de eenvoudige regel volgt: sla geen gebruikersbestanden op de C-schijf op.

Stap 4

Het is goed om de periode te onthouden waarin er wijzigingen in het bestand zijn opgetreden. Meestal wordt de aanmaakdatum van het bestand vertraagd in het menselijk geheugen. Bovendien is het voldoende om het bij benadering aan te geven (vorige maand, vorig jaar, vorige week). Geef de tijdsperiode op voor het maken van het bestand, als u het zich herinnert.

Stap 5

Geef een geschatte bestandsgrootte op om onnodige resultaten uit te filteren. Het is raadzaam om dit te doen wanneer de naam of een deel van de bestandsnaam samenvalt met de namen van de systeembibliotheken van het besturingssysteem en programma's. Bibliotheken zijn in de regel in enorme aantallen aanwezig, maar tegelijkertijd zijn ze erg klein, in de orde van enkele kilobytes. Dus wanneer u naar uw bestand zoekt, kunt u de grootte instellen op meer dan 1 MB om systeembestanden en instellingenbestanden uit te filteren.

Stap 6

Bekijk de lijst met geavanceerde opties. Er zijn aangevinkte vakjes tegenover de soorten mappen waarin u moet zoeken. Soms moet u mogelijk een vinkje plaatsen voor het item Systeem en verborgen mappen in deze lijst. Standaard worden deze mappen uitgesloten van het zoekgebied omdat wordt aangenomen dat ze niet door de gebruiker worden gezien. In de eigenschappen van mappen kunt u echter de weergave van verborgen mappen inschakelen en bestanden daar vrij opslaan. Dus als je deze optie hebt ingeschakeld, is het je misschien niet opgevallen hoe je het bestand naar een verborgen map hebt verplaatst.

Aanbevolen: