Hoe U Uw Computer Opstart In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Opstart In De Veilige Modus
Hoe U Uw Computer Opstart In De Veilige Modus

Video: Hoe U Uw Computer Opstart In De Veilige Modus

Video: Hoe U Uw Computer Opstart In De Veilige Modus
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel mensen weten dat wanneer de computer opstart, alle services en applicaties zijn ingeschakeld. Dit is nodig voor de normale werking van het systeem en vooral voor een gefaciliteerde visuele waarneming door de gebruiker. Maar er zijn situaties waarin het laden van alle apparaten ongewenst is. Hier is een veilige modus voor. In het geval van een onstabiele werking van het systeem of een virusaanval, kunt u door de veilige modus in te schakelen de oorzaak van de storing vinden en een diagnose uitvoeren.

Hoe u uw computer opstart in de veilige modus
Hoe u uw computer opstart in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Om de veilige modus van de computer in te schakelen, moet u deze opnieuw opstarten. Druk hiervoor op het menu "start", "shutdown". Zet de computer uit. U kunt opnieuw opstarten, maar het wordt aanbevolen om het uit te schakelen. Zet hem daarna weer aan.

Stap 2

Nadat het opstartscherm van het apparaat is gepasseerd, drukt u op de F8-toets. Op sommige computers is het niet altijd mogelijk om het moment waarop een toets wordt ingedrukt nauwkeurig te raden. Daarom, zoals in de situatie waarin het BIOS is ingeschakeld, wanneer de computer opstart, drukken we op de F8-toets totdat het selectiemenu verschijnt.

Stap 3

In het menu dat verschijnt, kunnen verschillende opties worden geselecteerd. We zijn geïnteresseerd in het laden van de veilige modus. Er is ook een veilige modus met het laden van netwerkstuurprogramma's. In deze modus zullen veel services actief zijn, maar dan is het moeilijker om de oorzaak van het probleem te achterhalen. We selecteren de veilige opstartmodus. Daarna verschijnt een regel die de apparaten en stuurprogramma's laadt die nodig zijn om het systeem te laten werken.

Stap 4

Na een tijdje wordt het bureaublad geladen. Het heeft meestal een zwarte achtergrond en snelkoppelingen die nodig zijn voor het werk. De schermextensie wordt standaard opnieuw ingesteld. Omdat veel bronnen zijn uitgeschakeld, kunt u ermee aan de slag. Schakel bijvoorbeeld het opstarten uit van een virus dat u tegenhoudt.

Aanbevolen: