Hoe De Pop-up Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pop-up Uit Te Schakelen?
Hoe De Pop-up Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Pop-up Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Pop-up Uit Te Schakelen?
Video: pop up uitschakelen elem 2024, Mei
Anonim

Adverteren op internet is niet minder opdringerig dan op tv/radio. Een van de uitersten van niet zo gewetensvolle internetadverteerders zijn ongewenste pop-ups, die ofwel naar de voorgrond kruipen zonder te vragen of zich verschuilen achter de pagina die we openen. Maar in tegenstelling tot televisie- en radio-uitzendingen, hebben we op internet de mogelijkheid om op zijn minst te proberen de extreme manifestaties van wetteloosheid van reclame af te schaffen. En vreemd genoeg vinden we hier behoorlijk krachtige bondgenoten - browsermakers!

Hoe de pop-up uit te schakelen?
Hoe de pop-up uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Opera was de eerste van de populaire browsers die de mogelijkheid bood om ongevraagde vensters te blokkeren, dus laten we ermee beginnen. In de nieuwste versie van de browser bevinden de bijbehorende instellingen zich in het hoofdmenu, in de subsectie "Snelle instellingen" van de sectie "Instellingen". Er worden vier opties aangeboden: twee radicale (alles toestaan / alles weigeren) en twee meer flexibele - pop-upvensters op de achtergrond openen en geen vensters openen als de gebruiker hier niet om heeft gevraagd.

Opera: snel pop-upblokkers inschakelen
Opera: snel pop-upblokkers inschakelen

Stap 2

Daarnaast is er een mogelijkheid om het knippen van onnodige advertenties verder te verfijnen. Als u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op een pagina van een site klikt en het item "Site-instellingen" in het menu selecteert, verschijnt er een venster waarin u uw persoonlijke weergave-instellingen voor deze specifieke site kunt instellen. Nu zijn we geïnteresseerd in het tabblad "Algemeen", waar u in de vervolgkeuzelijst kunt kiezen uit dezelfde drie opties om de browser te instrueren hoe om te gaan met de pop-upvensters van deze specifieke site.

Opera: maatwerk voor sites
Opera: maatwerk voor sites

Stap 3

Er zijn andere, nog subtielere instellingen voor het filteren van inhoud van HTML-pagina's. Ze zijn te vinden op het tabblad "Scripts", maar dergelijke instellingen vereisen al enig begrip van de structuur van pagina's, HTML- en JavaScript-talen.

Stap 4

In de Mozilla FireFox-browser is het pad naar de instelling die de optie voor het blokkeren van pop-ups bevat, via het gedeelte 'Extra' in het hoofdmenu. Daarin moet u het item "Instellingen" selecteren om het instellingenvenster te openen, waarin we geïnteresseerd zijn in het tabblad "Inhoud". Hierop moet u een vinkje plaatsen voor het opschrift "Blokkeer pop-upvensters". En u kunt een site toevoegen aan of verwijderen uit de lijst met uitzonderingen op deze regel door op de knop "Uitzonderingen" te klikken.

Mozilla FireFox: pop-upblokkering configureren
Mozilla FireFox: pop-upblokkering configureren

Stap 5

In Internet Explorer bevindt de optie voor het blokkeren van pop-ups zich in het gedeelte Extra van het hoofdmenu. Er is ook een item dat het venster Opties voor pop-upblokkering opent. Hierin kunt u, naast het bewerken van de lijst met sites die uitzonderingen zijn op de algemene regel, een van de drie filterniveaus voor pop-upvensters instellen. Hier is het bovendien mogelijk om geluids- en tekstmeldingen over elk vergrendeld venster in of uit te schakelen.

Internet Explorer: Pop-upblokkering inschakelen en configureren
Internet Explorer: Pop-upblokkering inschakelen en configureren

Stap 6

Er is een andere manier om deze instelling in te stellen - klik in het gedeelte "Extra" van het hoofdmenu op "Internetopties". Vink in het geopende venster op het tabblad 'Privacy' het vakje aan naast 'Pop-upblokkering inschakelen'. Hier kunt u de knop "Opties" gebruiken om het dialoogvenster "Opties voor pop-upblokkering" te openen.

Internet Explorer: een andere manier om pop-upblokkeringen in te schakelen
Internet Explorer: een andere manier om pop-upblokkeringen in te schakelen

Stap 7

Helaas verloopt de strijd tegen pop-upvensters volgens hetzelfde scenario als de strijd tegen internetvirussen. Dat wil zeggen, wanneer een manier wordt gevonden om virussen te bestrijden met behulp van de ene technologie, ontwikkelen virusbouwers een andere. En hier wordt dit proces gecompliceerd door het feit dat pop-ups niet alleen ten nadele, maar ook voor het gemak van gebruikers worden gebruikt.

Aanbevolen: