Dialogen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Dialogen Wijzigen
Dialogen Wijzigen

Video: Dialogen Wijzigen

Video: Dialogen Wijzigen
Video: Dutch Dialogues - Nederlandse Dialogen - A2 - Nieuwe Buren 2024, Mei
Anonim

Sjablonen van applicatiedialoogvensters voor besturingssystemen van de Windows-familie worden in de regel opgeslagen in de resourcesecties van PE-modules (uitvoerbare modules zelf of dynamische bibliotheken). Dit maakt het mogelijk om de interface te wijzigen of te lokaliseren zonder de programma's opnieuw te compileren. Om dit te doen, kunt u de dialoogvensters wijzigen met behulp van de resource-editor.

Dialogen wijzigen
Dialogen wijzigen

Noodzakelijk

is een gratis Resource Hacker, beschikbaar om te downloaden op rpi.net.au/~ajohnson/resourcehacker

instructies:

Stap 1

Open het PE-modulebestand, de dialoogvensters waarin u wilt wijzigen. Druk in Resource Hacker op Ctrl + O of selecteer de menu-items Bestand en Openen. Er verschijnt een dialoogvenster voor bestandsselectie met de titel "Open bestand met bron …". Ga naar de directory met de module erin. Selecteer het gewenste bestand in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Zoek en open de dialoogbron die u wilt wijzigen. Vouw de dialooggroep uit in het linkerdeelvenster van de toepassing. Vouw de geneste knooppunten van deze sectie achtereenvolgens uit en selecteer de elementen die ze bevatten. In dit geval wordt de gedecompileerde inhoud van de bron weergegeven in het rechterdeelvenster in de vorm van scripttekst en wordt het dialoogvenster zelf weergegeven in een apart zwevend venster.

Stap 3

Wijzig het dialoogvenster door de stijlen, attributen en geometrische parameters te bewerken. Verplaats de focus naar het zwevende dialoogvenster. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het item Dialoogvenster Bewerken in het contextmenu of druk op Ctrl + E. In het dialoogvenster Dialoogvenster dat verschijnt, brengt u de nodige wijzigingen aan. U kunt dus de titel van het dialoogvenster, de grootte, standaardcoördinaten, lettertype, reeks stijlen en uitgebreide stijlen (wanneer het selectievakje ExStyle is aangevinkt) van het venster wijzigen. Klik OK.

Stap 4

Pas het dialoogvenster aan door er nieuwe besturingselementen aan toe te voegen. Druk op Ctrl + I of klik met de rechtermuisknop op het dialoogvenster en selecteer Besturingselement invoegen Selecteer in het venster Besturingseditor dat verschijnt het type besturingselement dat u wilt toevoegen door het lijstitem Vooraf gedefinieerde besturingselementen te selecteren of door op een van de onderstaande knoppen te klikken. Voer in het tekstvak Bijschrift indien nodig de tekst voor het controlevenster in. Geef in de velden Links, Boven, Breedte, Hoogte de coördinaten en afmetingen op van het element dat wordt gemaakt (ze kunnen dan in de visuele modus worden aangepast) en voer in het veld ID de numerieke aanduiding in. Stel de stijlen in. Klik OK.

Stap 5

Wijzig het dialoogvenster door de eigenschappen te bewerken van de besturingselementen die er al in bestaan. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurig besturingselement in het dialoogvenster. Selecteer in het contextmenu het besturingselement Bewerken. Voer acties uit om eigenschappen te wijzigen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de vorige stap.

Stap 6

Zorg ervoor dat de wijzigingen die u hebt aangebracht correct zijn. Zorg ervoor dat het dialoogvenster naar wens is aangepast door het in zijn geheel in een zwevend venster te bekijken.

Stap 7

Compileer het gewijzigde dialoogbronscript. Klik in het hoofdvenster van Resource Hacker op de knop Script compileren.

Stap 8

Bewaar de PE-module of een kopie ervan. Selecteer Bestand in het menu. Klik op het item Opslaan of Opslaan als …. Geef indien nodig een nieuwe bestandsnaam op en klik op de knop Opslaan.

Stap 9

Controleer het resultaat. Als de gewijzigde PE-module een uitvoerbaar toepassingsbestand is, voert u deze uit. Neem de nodige stappen om de gewijzigde dialoogvensters weer te geven. Zorg ervoor dat de door u aangebrachte wijzigingen de werking van het programma niet beïnvloeden.

Aanbevolen: