Hoe U Uw Lokale Ip . Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Lokale Ip . Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Lokale Ip . Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Lokale Ip . Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Lokale Ip . Kunt Achterhalen
Video: W10-0039 Lokaal ip-adres van deze computer tonen 2024, Mei
Anonim

Een IP-adres is een unieke identificatie die is toegewezen aan een computer die is aangesloten op een netwerk. De netwerkadressen van computers op het lokale netwerk komen niet overeen met de IP-adressen die op internet worden gebruikt. U kunt het lokale adres van uw computer achterhalen met behulp van Windows-hulpprogramma's.

Hoe u uw lokale ip. kunt achterhalen
Hoe u uw lokale ip. kunt achterhalen

De opdrachtregel gebruiken

Deze methode is geschikt voor computers met elke versie van Windows. Druk op de Win + R-toetsen. Typ in de regel "Openen" de opdracht cmd en druk op Enter, waardoor een opdrachtpromptvenster wordt geopend. Voer de opdracht ipconfig / all in. Als uw computer Windows XP gebruikt, zoekt u in het gedeelte Local Area Connection - Ethernet-adapter het IP-adres van de regel. Op een computer met Windows 7 ziet de regel er iets anders uit: IPv4.

Eigenschappen netwerkverbinding

Als uw computer Windows XP gebruikt, klikt u op "Start" en klikt u in het gedeelte "Instellingen" op "Netwerkverbindingen". Bepaal in het nieuwe venster welke van de pictogrammen verwijst naar de netwerkkaart waarmee de computer is verbonden met het lokale netwerk. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Status" in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Ondersteuning". In het gedeelte "Verbindingsstatus" wordt het IP-adres weergegeven dat door de server aan uw computer is toegewezen.

U kunt het netwerkverbindingenvenster op een andere manier openen: klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram in de lade (onderste regel van het scherm) en selecteer de opdracht "Status". Definieer in het geopende venster de gewenste verbinding en ga verder zoals hierboven beschreven.

Op een computer met Windows 7 en Windows Vista moet u iets anders te werk gaan. Ga vanuit het menu "Start" naar het configuratiescherm en klik op het pictogram "Network Control Center…" Volg de link "Adapterinstellingen wijzigen" in het menu aan de linkerkant van het venster met netwerkverbindingen. Verder is de procedure hetzelfde als voor Windows XP.

Om het venster Netwerkverbindingen in alle versies van Windows te openen, drukt u op Win + R en voert u de opdracht ncpa.cpl in.

Hoe het lokale IP-adres te verbergen

In sommige situaties wilt u misschien uw acties op het netwerk verbergen. Om dit te doen, moet u uw IP-adres wijzigen in een ander IP-adres dat geldig is in dit netwerk.

Houd er rekening mee dat een poging om uw IP-adres te verbergen of te vervangen zeker niet op de goedkeuring van de netwerkbeheerder zal stuiten.

Zoek eerst uw IP-adres op met behulp van een van de hierboven beschreven methoden en selecteer vervolgens een fictief adres uit een geldig bereik. Als de lokale netwerkadressen bijvoorbeeld 192.168.0.*** zijn, is het beter om 192.168.0.250 te nemen, omdat het waarschijnlijker is dat het gratis is.

Open vervolgens het venster netwerkverbindingen, klik met de rechtermuisknop op de gewenste verbinding en selecteer de opdracht "Eigenschappen". Klik op de knop "Configureren" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Zoek in het venster "Eigenschappen" het item "Netwerkadres" en voer de vereiste gegevens in de regel "Waarde" aan de rechterkant in.

Aanbevolen: