Hoe Opstartbestanden Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Opstartbestanden Te Herstellen
Hoe Opstartbestanden Te Herstellen

Video: Hoe Opstartbestanden Te Herstellen

Video: Hoe Opstartbestanden Te Herstellen
Video: Programma's automatisch en geminimaliseerd opstarten 2024, Mei
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat een computer weigert normaal op te starten. Gisteren heb je er nog aan gewerkt en vandaag zet je de computer aan, hij blijft lang op het startscherm hangen en laadt niet. Of het reset automatisch en probeert opnieuw op te starten. Het besturingssysteem Windows 7 biedt een gemakkelijke manier om opstartbestanden te herstellen.

Hoe opstartbestanden te herstellen
Hoe opstartbestanden te herstellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - een schijf met een besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Alles kan worden opgelost met behulp van de opstartschijf van het besturingssysteem. Plaats de schijf met het besturingssysteem Windows 7 in het station en start de computer opnieuw op. Als de BIOS-parameters niet specificeren dat het eerste opstartapparaat de schijf is, ga dan naar het BIOS en wijzig de juiste instellingen in het opstartgedeelte.

Stap 2

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, wordt u mogelijk gevraagd om vanaf schijf te starten - Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord om te bevestigen. U moet even wachten totdat het besturingssysteem de benodigde bestanden heeft gedownload.

Stap 3

Er verschijnt een Windows 7-venster op het scherm met het centrale opschrift "Install". Haast je niet om op deze inscriptie te klikken, zoek naar de regel "Systeemherstel" onderaan het venster. Klik erop met de linkermuisknop.

Stap 4

Het systeem zal u vragen om een herstelprogramma te selecteren: Opstartherstel, Systeemherstel, Systeemkopieherstel, Windows Geheugendiagnose en Opdrachtprompt. Je hebt het eerste item nodig, dus klik erop met de linkermuisknop.

Stap 5

Systeembestanden worden gediagnosticeerd en verloren bestanden worden hersteld. Je zult dit niet met eigen ogen zien - de ontwikkelaars vonden het niet nodig om dit proces te visualiseren. U moet even wachten totdat het programma u vraagt om uw computer opnieuw op te starten. Doe dit en controleer het resultaat van je werk.

Stap 6

Meestal "verdwijnen" opstartbestanden vanwege een gebrek aan gebruikerservaring met een computer of een onjuiste installatie of verwijdering van programma's. Het komt ook vaak voor dat de opstartsectoren beschadigd raken door een harde schijfstoring (bijvoorbeeld een plotselinge stroomstoring of stroompiek).

Aanbevolen: