Hoe Het Russische Lettertype Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Russische Lettertype Te Bepalen
Hoe Het Russische Lettertype Te Bepalen

Video: Hoe Het Russische Lettertype Te Bepalen

Video: Hoe Het Russische Lettertype Te Bepalen
Video: Tips over de Russische uitspraak - letter "с" 2024, April
Anonim

Bij het werken op een computer kan tekst in verschillende talen worden ingevoerd. In sommige gevallen kan de toetsenbordindeling automatisch veranderen, in andere gevallen moet de gebruiker zelf van invoertaal wisselen. Voor een gemakkelijkere oriëntatie op de "Taakbalk" kunt u de "Taalbalk" weergeven, waarna de gebruiker op elk moment kan zien en bepalen of het Russische lettertype of Engels op dit moment is geselecteerd.

Hoe het Russische lettertype te bepalen?
Hoe het Russische lettertype te bepalen?

instructies:

Stap 1

De Taalbalk kan overal op het scherm verschijnen, maar het is handiger om deze in het systeemvak van de Taakbalk te plaatsen. Het systeemvak is een veld aan de rechterkant van de "Taakbalk", er zijn ook klokken en pictogrammen van lopende taken (antivirussoftware, internetverbinding, informatie over aangesloten apparatuur, enz.). Om alle pictogrammen in het systeemvak te zien, vouwt u deze uit door op de pijlknop te klikken.

Stap 2

Als de weergave van de "Taalbalk" op uw computer is geconfigureerd, ziet u een pictogram met de letters EN (Engels) of RU (Russisch) op de "Taakbalk". Soms is er in plaats daarvan een pictogram met de afbeelding van de Amerikaanse of Russische vlag. Als u dit pictogram niet ziet, pas dan de weergave ervan aan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de "Taakbalk", selecteer het item "Werkbalken" in het vervolgkeuzemenu en plaats de markering in de regel "Taalbalk" in het submenu. Met behulp van de "Taalbalk" kun je altijd zien welk lettertype is geselecteerd.

Stap 3

Als je een teksteditor start en woorden begint te typen, weet je meteen of je een Russisch of Engels lettertype hebt. Om over te schakelen van Latijn naar Cyrillisch (van Engels naar Russisch), klikt u met de linkermuisknop op het pictogram "Taalbalk". Selecteer in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop de regel "Russisch" - de invoertaal zal veranderen. Vanaf het toetsenbord schakelt u tussen talen door op de sneltoets alt="Afbeelding" en Shift of Ctrl en Shift te drukken.

Stap 4

U kunt extra opties configureren voor het invoeren van tekst en het weergeven van de taalbalk in het venster Regionale en taalopties. Roep het op door op de knop "Start" te klikken en in het "Configuratiescherm" in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale normen" het pictogram "Regionale en taalopties" te selecteren. Ga naar het tabblad Taal en klik op de knop Details in het gedeelte Taal- en tekstinvoerservices.

Stap 5

In het extra dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Opties" en klikt u op de knop "Taalbalk" onder aan het venster. Plaats een markering in de velden die u nodig hebt om de weergave van de "Taalbalk" aan te passen. Door op de knop "Toetsenbordopties" te klikken, kunt u instellen met welke toetsen u bij het invoeren van woorden van Engels naar Russisch overschakelt. Pas nieuwe instellingen toe, sluit vensters.

Aanbevolen: