Hoe De Naam Van Het Lettertype Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van Het Lettertype Te Bepalen
Hoe De Naam Van Het Lettertype Te Bepalen

Video: Hoe De Naam Van Het Lettertype Te Bepalen

Video: Hoe De Naam Van Het Lettertype Te Bepalen
Video: Het lettertype van een website achterhalen (eenvoudig) 2024, April
Anonim

Vaak moeten gebruikers de exacte naam bepalen van het lettertype dat in een grafische afbeelding of in een document wordt gebruikt. Daar zijn speciale sites voor.

Hoe de naam van het lettertype te bepalen
Hoe de naam van het lettertype te bepalen

Noodzakelijk

toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Gebruik speciale online diensten om de naam van het lettertype te bepalen, bijvoorbeeld WhatTheFont?! (https://new.myfonts.com/WhatTheFont/). Voeg gewoon een link toe om het van internet te downloaden of download het lettertype zelf, waarna u een antwoord op uw vraag krijgt. Lettertypebestanden bevinden zich in de map "Lettertypen" van het configuratiescherm; om ze naar de server te uploaden, gebruikt u kopiëren naar het bureaublad of een andere map.

Stap 2

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat het lettertype dat u hebt gedownload of het lettertype dat beschikbaar is via de meegeleverde link, wordt herkend. Nadat de verificatieresultaten zijn weergegeven, zoekt u op internet naar het opgegeven lettertype op de ontvangen naam om de juistheid te verifiëren. Neem in geval van mismatch contact op met andere diensten.

Stap 3

Om de naam van het lettertype in korte tijd te bepalen, gebruikt u de service die beschikbaar is via de volgende link: https://www.typophile.com/forum/29. Het helpt om de naam te definiëren met behulp van vragen waarop de antwoorden worden gegeven.

Stap 4

Open een teksteditor die werkt met het laden van lettertypen en, dienovereenkomstig, de voorbeelden die u ziet, beantwoord de vragen van de service en voer regelmatig nieuwe letters in. Vaak blijkt deze methode veel sneller te zijn dan de vorige en geschikt voor die gevallen waarin je het lettertype zo snel mogelijk moet bepalen, maar tegelijkertijd heeft het ook een nadeel: het is niet nauwkeurig genoeg.

Stap 5

Om een lettertype uit voorbeelden te definiëren, gaat u naar de volgende link: https://www.bowfinprintworks.com/SerifGuide/serifsearch.php. Gebruik ook de site https://www.flickr.com/groups/typeid/ als u de naam wilt bepalen van het lettertype dat in een bepaalde afbeelding wordt gebruikt. Gebruik meerdere services om de meest nauwkeurige resultaten te krijgen.

Aanbevolen: