Menukleur Wijzigen

Inhoudsopgave:

Menukleur Wijzigen
Menukleur Wijzigen

Video: Menukleur Wijzigen

Video: Menukleur Wijzigen
Video: Menu item van kleur veranderen in WordPress 2024, Mei
Anonim

Het standaard Windows-thema kan saai worden. Of misschien schaadt het je gevoel voor schoonheid omdat het niet in overeenstemming is met het kleurenschema van het bureaubladthema. Hoe het ook zij, in het Windows-systeem wordt bijna alles opnieuw geconfigureerd volgens de wensen van de gebruiker. De kleur van de menubalk kan op elk moment worden gewijzigd met slechts een paar klikken.

Menukleur wijzigen
Menukleur wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de kleur van het menu (en respectievelijk het Windows-thema) te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Eigenschappen" en klik erop met een willekeurige muisknop. Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Ontwerp" - klik hiervoor met de linkermuisknop. Boven aan het tabblad dat wordt geopend, ziet u een visuele weergave van het huidige thema, hieronder staan aangepaste categorieën en opties. Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen. Open via het menu "Start" het "Configuratiescherm" en selecteer het gedeelte "Vormgeving en thema's" door met de linkermuisknop op de inscriptie of het pictogram te klikken. Selecteer in het geopende venster de opdracht "Thema wijzigen".

Stap 3

Selecteer in het vervolgkeuzemenu van de categorie Vensters en knoppen een algemene kleurstijl voor alle vensters en panelen. Plaats hiervoor de cursor op de regel van het vervolgkeuzemenu en klik met de linkermuisknop. Wanneer u een bepaalde stijl bovenaan het venster selecteert, kunt u zien hoe het nieuwe ontwerp eruit zal zien.

Stap 4

Maak extra kleuraanpassingen in de categorie "Kleurenschema" door een geschikt ontwerp te kiezen in het vervolgkeuzemenu. Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster met weergave-eigenschappen door op de knop "OK" onder aan het venster of op "X" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: