ICQ-programma: Wat Is Het En Waarvoor Dient Het?

Inhoudsopgave:

ICQ-programma: Wat Is Het En Waarvoor Dient Het?
ICQ-programma: Wat Is Het En Waarvoor Dient Het?

Video: ICQ-programma: Wat Is Het En Waarvoor Dient Het?

Video: ICQ-programma: Wat Is Het En Waarvoor Dient Het?
Video: Что такое ICQ? 2024, Mei
Anonim

ICQ is een protocol voor het uitwisselen van tekstberichten en bestanden. Er is ook een tekstcommunicatieprogramma met dezelfde naam dat met dit protocol werkt en de mogelijkheid ondersteunt om accounts van populaire sociale netwerken te verbinden.

ICQ-programma: wat is het en waarvoor dient het?
ICQ-programma: wat is het en waarvoor dient het?

Sociale netwerken waren niet de pioniers van de wereld van virtuele communicatie. Veel eerder werden de zogenaamde internetpagers geboren - programma's voor het uitwisselen van tekstberichten. En lange tijd werd de ICQ-service beschouwd als de leider onder internetpagers, die werkten via het gelijknamige berichtenprotocol.

Wat is het ICQ-programma?

ICQ is een applicatie waarmee u in individuele chats kunt communiceren met ICQ-accounthouders, UIN's genaamd. UIN is een persoonlijk nummer, enigszins vergelijkbaar met een telefoonnummer. De eerste UIN's bestonden uit vijf cijfers, waardoor ze gemakkelijk te onthouden waren en bij een ontmoeting aan een persoon werden overgelaten als contactpersoon voor communicatie. Nu heeft het aantal ICQ-accounts de grens van één miljoen overschreden en kunnen gebruikers bij het registreren alleen rekenen op een uniek nummer van 9 cijfers. Maar dit probleem wordt opgelost. Handige en "mooie" UIN is desgewenst voor een klein bedrag online te koop.

Om uw ICQ-nummer te krijgen, moet u een eenvoudige registratie doorlopen, waarbij u een e-mailadres invoert en een uniek wachtwoord aanmaakt. En om met andere gebruikers te kunnen communiceren, moet u elke applicatie die het ICQ-protocol ondersteunt, downloaden en installeren op uw computer of mobiele apparaat.

Er zijn niet veel opties in het programma zelf. In feite bestaat de applicatie uit een lijst met contacten en een dialoogvenster zelf. In het dialoogvenster is het mogelijk om grafische smilies, bestanden aan het bericht toe te voegen en de status van de gesprekspartner te volgen.

Waar is het ICQ-programma voor?

ICQ is een programma voor communicatie. In de vroege jaren 2000 was het programma op zijn hoogtepunt. We leerden elkaar kennen via ICQ, chatten en hielpen zelfs onze vrienden bij examens, waarbij we antwoorden op tickets weggooiden via ICQ. Maar toen daalde de populariteit van de dienst dramatisch, en nu wordt ICQ vaker gebruikt door freelancers voor werkcommunicatie dan om nieuwe kennissen te vinden.

De ontwikkelaars van de officiële ICQ-applicatie proberen echter de internettrends bij te houden en de nieuwste versies van de applicatie hebben een aantal vrij nuttige opties gekregen. U kunt dus accounts van populaire sociale netwerken verbinden met de nieuwste versie van ICQ. Dit elimineert de noodzaak om updates van de nieuwsfeed via de browser bij te houden, omdat alle nieuwe vermeldingen rechtstreeks naar ICQ komen.

Aanbevolen: