Waar Dient Een VPN-verbinding Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Dient Een VPN-verbinding Voor?
Waar Dient Een VPN-verbinding Voor?

Video: Waar Dient Een VPN-verbinding Voor?

Video: Waar Dient Een VPN-verbinding Voor?
Video: Wat is een VPN en hoe werkt een VPN-verbinding precies? [Heldere uitleg] 2024, Mei
Anonim

VPN staat voor Virtual Private Network. Het wordt bovenop een bestaand netwerk gemaakt en stelt u in staat om meerdere lokale computers in één netwerk te combineren. De belangrijkste functie van een VPN-verbinding is echter gegevensbescherming.

Waar dient een VPN-verbinding voor?
Waar dient een VPN-verbinding voor?

Wanneer u een VPN-verbinding nodig heeft

Een dergelijke verbinding kan nodig zijn als persoonsgegevens of andere informatie over het netwerk worden verzonden die niet bij onbevoegden mogen terechtkomen. Bovendien helpt een VPN-verbinding de pc's van internetgebruikers met elkaar te verbinden, die zich soms zelfs op verschillende continenten bevinden. Hoewel het niet erg goedkoop is, is het een behoorlijk effectieve oplossing voor het probleem van het beschermen van gegevens die via het netwerk worden verzonden.

Interessant is dat de technologie van virtuele draadloze netwerken momenteel voorop loopt. Het kenmerk is het creëren van een speciaal communicatiekanaal. Alle informatie kan erdoor worden verzonden met een grote kans dat deze ontoegankelijk blijft voor buitenstaanders.

Om een dergelijke bescherming te creëren, wordt het PPTP-protocol gebruikt. Bovendien zorgt VPN-technologie voor versleuteling van kritieke gegevens. In de regel gebeurt het tussen twee punten die zijn verbonden door een beveiligd communicatiekanaal.

Interessant is dat als je het IP-adres van je computer voor welk doel dan ook wilt verbergen, een VPN-verbinding ook helpt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als een gebruiker toegang moet krijgen tot een bestand op een site die de toegang tot computers met IP-adressen van een bepaald land verbiedt. Met VPN blijft de gebruiker anoniem voor het systeem. Het meeste dat u over hem te weten kunt komen, is het adres van de VPN-server. De kans op het berekenen van de gebruiker is echter minimaal, omdat de logs eenmaal per dag automatisch worden opgeschoond. Bovendien helpt het virtuele netwerk om niet alleen de verzonden informatie te versleutelen, maar ook de hoeveelheid verkeer.

VPN in de praktijk

Je hoeft niet ver te zoeken om een VPN te evalueren. Bijna iedereen in de moderne samenleving gebruikt wifi. Wel, ze bazuinen op elk kruispunt over hem: of een café met gratis draadloos internet, of een tram erbij. Het is moeilijk om het niet te gebruiken. Tegelijkertijd denken weinig gebruikers dat hun wachtwoorden als gevolg van het werken in zo'n openbaar netwerk gemakkelijk in verkeerde handen kunnen vallen. En daar is het al niet ver van controle over een personal computer.

Elke gebruiker kan een VPN-verbinding op zijn apparaat tot stand brengen en overal internet gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor gegevensverlies.

Een VPN-verbinding is dus een informatietechnologie die in de toekomst ongetwijfeld door veel internetgebruikers zal worden geaccepteerd.

Aanbevolen: