Waarvoor Dient Archivering?

Waarvoor Dient Archivering?
Waarvoor Dient Archivering?

Video: Waarvoor Dient Archivering?

Video: Waarvoor Dient Archivering?
Video: Waarvoor dient een ODOL? - GALILEO 2024, Mei
Anonim

Archiveren is het proces van het voorbereiden van bestanden die, in een gecomprimeerde maar geordende vorm, computerinformatie bevatten - gegevens, documenten, codes van besturingsprogramma's, enz. Deze bewerking wordt uitgevoerd door gespecialiseerde archiveringsprogramma's of door middel van het besturingssysteem zelf. Bovendien hebben veel toepassingen ingebouwde archiveringsfunctionaliteit voor hun eigen hulpbestanden en databases.

Waarvoor dient archivering?
Waarvoor dient archivering?

Het besturingssysteem van de computer is standaard geconfigureerd om periodiek back-upkopieën van de belangrijkste bestanden te maken om zich te verzekeren tegen het eigen falen of de manifestatie van een ernstig defect in het werk van de computerhardware - bijvoorbeeld een van de harde schijven. Zo'n back-up kan worden geconfigureerd zoals het voor u handig is - hiervoor is er in de nieuwste versies van Windows een component genaamd "Backup and Restore Center". Met zijn hulp kunt u de archiveringsfrequentie instellen, bestanden selecteren waarvan kopieën echt de moeite waard zijn om te bewaren, specificeren hoe lang de oudste archieven moeten worden bewaard en andere parameters instellen. De procedure zelf duurt in de regel enkele minuten tot een uur, maar het gebeurt op de "achtergrond", dat wil zeggen dat u al die tijd op de computer kunt blijven werken met andere toepassingen.

Archivering, die wordt uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde programma's (bijvoorbeeld WinZIP, WinRAR, 7-ZIP), wordt vaak voor andere doeleinden gebruikt. Als het resultaat van de bovenstaande acties van het besturingssysteem is om back-ups van bestanden te maken in geval van noodherstel, dan zijn deze archiveringssystemen ontworpen om bestanden voor te bereiden om ze over te dragen via computernetwerken of ze te transporteren op verwijderbare media. Als bijlagen bijvoorbeeld per e-mail worden verzonden, worden ze eerst geüpload naar de e-mailserver van de afzender, vervolgens overgebracht naar de server van de ontvanger en vervolgens gedownload naar de computer van de ontvanger. Elk van deze fasen vindt plaats, hoe sneller, hoe kleiner de grootte van de overgedragen bestanden, en de tijd of het volume van twee ervan (de eerste en de laatste) worden ook betaald uit de portemonnee van de ontvanger en de afzender. Daarom zijn zowel de ontvanger als de afzender en de e-mailservice geïnteresseerd in het verminderen van het volume van overgedragen bestanden, waarvoor archiveringsprogramma's zijn bedoeld.

Aanbevolen: