Hoe De Avatar Te Laten Bewegen

Inhoudsopgave:

Hoe De Avatar Te Laten Bewegen
Hoe De Avatar Te Laten Bewegen

Video: Hoe De Avatar Te Laten Bewegen

Video: Hoe De Avatar Te Laten Bewegen
Video: La vie comme les services de création vidéo d'avatar 3d 2024, Mei
Anonim

Het menselijk oog reageert op beweging of het verschijnen van een nieuw object in het gezichtsveld. Daarom zal een bewegende avatar op een forum of blogpagina sneller de aandacht trekken dan een statische afbeelding. En om het te maken, is over het algemeen niet zo moeilijk. U hoeft alleen maar een geanimeerde afbeelding uit frames te maken. De Photoshop-editor kan dit redelijk goed aan.

Hoe de avatar te laten bewegen
Hoe de avatar te laten bewegen

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Maak een document in Photoshop met de parameters van de avatar die je gaat maken. U kunt dit doen met de "sneltoetsen" Ctrl + N. U krijgt hetzelfde resultaat als u de opdracht Nieuw gebruikt, te vinden in het menu Bestand. Voer in het geopende venster de hoogte en breedte in pixels in. Zet de achtergrondkleur op transparant. Klik op de OK-knop.

Stap 2

Teken een object dat op de avatar zal bewegen. Selecteer hiervoor het gereedschap Aangepaste vorm. Klik op het driehoekje rechts van het label Vorm in het paneel onder het hoofdmenu. Selecteer in het venster dat wordt geopend met een schuifbalk de vorm Links. Plaats de cursor op het documentveld en sleep deze naar de zijkant terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Je hebt nu een afbeelding van een handafdruk Selecteer in hetzelfde venster de vorm Rechterhand. Teken een afdruk van de rechter handpalm iets naar rechts en naar boven.

Stap 3

Voeg de omtreklagen samen tot één. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de bovenste laag in het palet Lagen. Selecteer de opdracht Zichtbaar samenvoegen in het contextmenu. Van twee lagen met vormen krijg je één laag. Het zal de basis vormen voor het eerste frame van de animatie.

Stap 4

Maak een basis voor het tweede frame van de animatie. Dupliceer de laag met handpalmafdrukken door met de rechtermuisknop op deze laag te klikken en Laag dupliceren te kiezen. Draai de laag horizontaal om. Dit kan gedaan worden met de opdracht Horizontaal spiegelen van Bewerken.

Stap 5

Verzamel de frames in een geanimeerde afbeelding. Open het deelvenster Animatie door Animatie te kiezen in het menu Venster. Maak het eerste frame van de animatie door de zichtbaarheid van de tweede laag in het deelvenster Lagen uit te schakelen. Klik hiervoor op de afbeelding in de vorm van een oog links van de bovenste laag en maak een tweede frame. Klik hiervoor op de knop Geselecteerde frames dupliceren. Het ziet eruit als een vel papier met een gevouwen hoek en bevindt zich aan de onderkant van het deelvenster Animatie.

Schakel de zichtbaarheid van de tweede laag in met de handpalmen horizontaal gereflecteerd, terwijl u de zichtbaarheid van de eerste laag uitschakelt.

Stap 6

Geef de duur van de frames in de animatie op. Selecteer hiervoor beide frames terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik op de pijl naast het nummer van de frameduur onder een frame. Selecteer de gewenste duur in het vervolgkeuzemenu. Nadat u de animatie hebt ingeschakeld om af te spelen met de knop Afspelen, die zich onderaan het animatiepalet bevindt, bekijkt u het resultaat. Maak de frames indien nodig langer of korter.

Stap 7

Gebruik de opdracht Opslaan voor web in het menu Bestand om de bewegende avatar op te slaan als een GIF.

Aanbevolen: