Hoe Een Hyperlink In Een Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hyperlink In Een Word Te Verwijderen
Hoe Een Hyperlink In Een Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Hyperlink In Een Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Hyperlink In Een Word Te Verwijderen
Video: How To Remove Hyperlink In Word 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om naar een hyperlink te verwijzen als een koppeling tussen verschillende webpagina's op internet. Voor kantoortoepassingen kan dit betekenen dat u een snelkoppeling of overgang maakt die toegang geeft tot een document dat zich op een netwerkserver bevindt. De bewerking van het verwijderen van een hyperlink in Word-documenten wordt uitgevoerd door standaardmethoden van het programma.

Hoe een hyperlink in een Word te verwijderen
Hoe een hyperlink in een Word te verwijderen

Noodzakelijk

  • -Microsoft Word 2002;
  • -Microsoft Word 2003;
  • -Microsoft Word 2007

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Programma's" om de functie van het automatisch maken van hyperlinks uit te schakelen.

Stap 2

Klik op de Microsoft Office-logoknop en selecteer Word-opties (voor Microsoft Word 2007).

Stap 3

Vouw het knooppunt Spelling uit en klik op AutoCorrectie-opties (voor Microsoft Word 2007).

Stap 4

Schakel de selectievakjes uit naast "Internetadressen en netwerkpaden via hyperlinks" in de secties "AutoOpmaak" en "AutoOpmaak terwijl u typt" en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken (voor Microsoft Word 2007).

Stap 5

Geef het item AutoCorrectie-opties op in het menu Extra van de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster van Microsoft Word 2002/2003 en schakel het veld Hyperlinked internetadressen en netwerkpaden in de secties AutoOpmaak en AutoOpmaak terwijl u typt uit.

Stap 6

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken en roep het contextmenu van de te verwijderen hyperlink op door met de rechtermuisknop te klikken om de procedure te starten.

Stap 7

Geef de opdracht Hyperlink verwijderen op of druk tegelijkertijd op Ctrl + A om alle hyperlinks in het doel-Word-document te selecteren.

Stap 8

Verwijder alle geselecteerde hyperlinks door tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl + Shift + F9 te drukken.

Stap 9

Roep het contextmenu van de geselecteerde hyperlink op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer de opdracht "Hyperlink wijzigen" om de procedure voor het wijzigen van de URL van het gewenste object uit te voeren.

Stap 10

Voer de gewenste URL in het veld Typ de naam van het bestand of de webpagina in van het dialoogvenster Hyperlink bewerken dat verschijnt en klik op OK om de geselecteerde opdracht te bevestigen.

Aanbevolen: