Hoe Plaats Je Een Hyperlink In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Je Een Hyperlink In Word
Hoe Plaats Je Een Hyperlink In Word

Video: Hoe Plaats Je Een Hyperlink In Word

Video: Hoe Plaats Je Een Hyperlink In Word
Video: How to Insert a Hyperlink in a Word Document 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk gebruikte elke gebruiker van een personal computer een programma als Microsoft Word. Standaard wordt het in veel gevallen in elkaar gezet met het besturingssysteem en is het een onmisbaar hulpmiddel voor het bewerken van documenten. Sommige gebruikers vinden het echter vaak moeilijk om een hyperlink in te voegen.

Hoe plaats je een hyperlink in Word
Hoe plaats je een hyperlink in Word

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Word-programma.

instructies:

Stap 1

Een hyperlink is een onderdeel van een document dat linkt naar een ander document of bestand, of een website op internet. Meestal worden hyperlinks gebruikt om sites in een document in te voegen. Dan kun je de link met één muisklik volgen. Er zijn verschillende manieren om hyperlinks in een document in te voegen.

Stap 2

Om de hyperlink in Word te plakken, moet u deze kopiëren. Dit kan met de toetscombinatie CTRL + C. Kopiëren kan ook op een andere manier. Markeer de link en klik er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een contextmenu waarin u het item "Kopiëren" moet selecteren. Open vervolgens het document in Word en druk op de toetscombinatie CTRL + V. Als u het hele document in één keer wilt selecteren, drukt u op de toetsencombinatie CTRL + A.

Stap 3

U kunt ook de muis gebruiken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop en selecteer "Plakken". De hyperlink wordt naar het document gekopieerd en in een bepaalde kleur gemarkeerd. Standaard zijn alle actieve links blauw gemarkeerd. U kunt ook proberen de hyperlink te volgen. Als alles correct is gedaan, wordt u via deze link automatisch doorgestuurd naar de browser. Het is echter vermeldenswaard dat u een actieve internetverbinding moet hebben om de inhoud te bekijken.

Stap 4

Op deze manier kunt u hyperlinks naar verschillende plaatsen in het document invoegen. Om de hyperlink op de juiste plaats in te voegen, plaatst u de cursor precies in die delen van het document waar u de link wilt kopiëren.

Stap 5

Over het algemeen kan worden gezegd dat het invoegen van hyperlinks in Word geen moeilijke taak is. In de toekomst voert u deze bewerking in enkele seconden uit. Ervaring komt met de tijd, dus wees niet ontmoedigd als het de eerste keer niet werkt. Probeer totdat je het zonder enige moeite kunt doen.

Aanbevolen: