Hoe Een Alinea In Een Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Alinea In Een Word Te Verwijderen
Hoe Een Alinea In Een Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Alinea In Een Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Alinea In Een Word Te Verwijderen
Video: How To Delete a Page In Word 2024, Mei
Anonim

Wanneer u op de "enter"-toets drukt, plaatst Word automatisch de tekst op een nieuwe regel en schrijft een alineamarkering in onzichtbare tekens. Het programma beschouwt een alinea precies als een teken om de tekst op een nieuwe regel te laten lopen.

Tekst in Word met ontwikkelde alineatekens
Tekst in Word met ontwikkelde alineatekens

Noodzakelijk

  • Computer
  • Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Hoe een alineateken te verwijderen Bij het converteren van *.txt-indeling naar *.doc-indeling, kunt u een situatie waarnemen waarin Word tekstregeleinden als een nieuwe alinea beschouwt. In dit geval wordt de tekst met geweld gescheurd en is het nogal moeilijk om deze op te maken. In dit geval moet u onnodige alineamarkeringen handmatig verwijderen.

Stap 2

U kunt het proces een beetje automatiseren door een speciale macro te schrijven als de tekst groot is, of door handmatig door alle alinea's te bladeren met behulp van de menufunctie "zoeken en vervangen". In dit geval moet u in de regel "vinden" een onzichtbaar alineasymbool plaatsen door het in het uitgebreide menu te selecteren, en in de regel "vervangen" - een onzichtbaar spatieteken.

Stap 3

Hoe de tekst van een alinea te verwijderen met behulp van de "delete" of "backspace"-toetsen Bij het bewerken van teksten komt het vaak voor dat u een hele alinea moet verwijderen of twee alinea's in één moet combineren. In het tweede geval volstaat het om de extra ruimte tussen de regels eenvoudigweg te verwijderen met de toetsen "delete" of "backspace". In de eerste moet u eerst een alinea selecteren om het programma te laten zien wat in de toekomst moet worden gewist.

Stap 4

Selectie wordt uitgevoerd met behulp van drie klikken met de rechtermuisknop, waarbij de muis over de tekst van de gewenste alinea wordt gehouden. Vervolgens kunt u op de reeds bekende "delete"- of "backspace"-toetsen drukken en de tekst wordt veilig verwijderd.

Stap 5

Om een alinea te selecteren, en niet één, maar vele, kunt u de pijltjestoetsen en de "shift"-toets gebruiken. Om dit te doen, drukt u op "shift", en terwijl u deze ingedrukt houdt, beweegt u omhoog of omlaag met de pijlen, waarmee u de selectie aangeeft. De selectie wordt gewist met "delete" of "backspace".

Stap 6

Alineatekst wissen met de sneltoets Ctrl + X Er is een andere manier om geselecteerde tekst te wissen. Toegegeven, dit zal niet de definitieve verwijdering zijn, maar het zogenaamde "de tekst in de buffer (pocket) nemen". Dit gebeurt met de combinatie van de Ctrl-toets en in de Latijnse lay-out van de toets X. Deze combinatie wordt als volgt aangeduid: Ctrl + X.

Stap 7

Wanneer deze toetsen tegelijkertijd worden ingedrukt, wordt de eerder geselecteerde tekst verwijderd, maar niet volledig, maar in het programmageheugen, en indien gewenst kunt u deze daaruit extraheren door op een andere toetsencombinatie te drukken: Ctrl + V.

Aanbevolen: