Hoe Een Hyperlink In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hyperlink In Te Stellen
Hoe Een Hyperlink In Te Stellen

Video: Hoe Een Hyperlink In Te Stellen

Video: Hoe Een Hyperlink In Te Stellen
Video: How to Insert a Hyperlink in a Word Document 2024, Mei
Anonim

Het toevoegen van een hyperlink is een redelijk gemakkelijke manier om in de tekst links te maken naar een bepaalde bron op internet, een bestand, een stuk tekst. Het is ook een behoorlijk handige functie bij het samenstellen van tekstinhoud.

Hoe een hyperlink in te stellen
Hoe een hyperlink in te stellen

Het is nodig

MS Office Word-programma

instructies:

Stap 1

Zoek een object dat later naar een bepaalde bron zal verwijzen wanneer u op de toets drukt. Het kan een stuk tekst zijn, of een letter of woord, afbeelding, enz. - enige inhoud van het document. Selecteer het door met de linkermuisknop te klikken en selecteer het menu "Hyperlink" in de standaard Microsoft Office Word-werkbalk.

Stap 2

Bepaal het object waarnaar de hyperlink wordt gemaakt - dit kan elk adres op internet zijn, een bestand op een computer of een bladwijzer in de tekst. Houd er rekening mee dat de eerste optie geschikt is als u het document gebruikt op een computer met een bestaande internetverbinding, en de tweede - op dezelfde computer waarop het bestand zich bevindt.

Stap 3

Als u een hyperlink naar een bron op internet moet toevoegen, kopieert u het adres en plakt u het in het bestand / URL-linkmenu. In dit geval wordt uw tekst blauw gemarkeerd, om naar het adres te gaan hoeft u er alleen maar op te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

Om een hyperlink naar een bestand op uw computer toe te voegen, klikt u op de knop Bladeren naast het menu Koppeling naar bestand / URL. Selecteer het pad naar een bestand op de harde schijf, specificeer in het bindingsvenster het object dat wordt geopend wanneer erop wordt gedrukt. Houd er rekening mee dat deze functie mogelijk niet beschikbaar is op andere computers als er geen vergelijkbaar bestand met hetzelfde adres is.

Stap 5

Als u een hyperlink naar een bladwijzer in de tekst wilt toevoegen, moet u deze eerder toevoegen. Zo niet, voeg ze dan toe via het menu "Invoegen", nadat u de cursor op een bepaalde positie in de tekst heeft geplaatst. Klik op de knop "Bladeren" naast het veld "Naam van het object in het document" en in het bladwijzervenster dat verschijnt, selecteert u degene die u nodig hebt. Voer de naam in van de bladwijzer waarnaar in het document zal worden genavigeerd door op de hyperlink te klikken.

Aanbevolen: