Een Hyperlink In Een Document Maken

Inhoudsopgave:

Een Hyperlink In Een Document Maken
Een Hyperlink In Een Document Maken

Video: Een Hyperlink In Een Document Maken

Video: Een Hyperlink In Een Document Maken
Video: Hyperlinks maken in Word 2010 2024, Mei
Anonim

Hyperlinks worden gebruikt om snel informatie van de ene bron naar een ander object (website, afbeeldingen, foto's, enz.) te leiden. Het is erg handig en praktisch om hyperlinks te gebruiken. U schrijft bijvoorbeeld een artikel over de Alpen en wilt bij het artikel foto's toevoegen of een link naar een site met interessante informatie over dit onderwerp. Om dit te doen, volstaat het om een hyperlink in de tekst te maken. Door te klikken op een woord waaraan een hyperlink is toegevoegd, wordt de gebruiker doorgestuurd naar een andere informatiebron.

Hoe maak je een hyperlink in een document
Hoe maak je een hyperlink in een document

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Microsoft Office Word-editor.

instructies:

Stap 1

Hyperlinks kunnen niet alleen aan tekst worden toegevoegd, maar ook aan afbeeldingen, foto's en documenten. U kunt hyperlinks maken met de Microsoft Office Word-teksteditor. Als u alleen een hyperlink naar een specifieke site, forum of internetbron wilt maken, is dit heel eenvoudig. Kopieer het internetadres dat u nodig hebt en plak het in een Microsoft Office Word-document. Maar direct na het commando "Plakken" druk je op Enter. Daarna wordt de hyperlink automatisch aangemaakt.

Stap 2

U kunt ook rechtstreeks een hyperlink aan de tekst toevoegen. Selecteer hiervoor het gewenste tekstgebied met de linkermuisknop. Druk vervolgens op de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu "Hyperlink". Een nieuw venster "Hyperlink invoegen" wordt geopend. Als u een hyperlink naar een internetbron wilt maken, voert u in de regel "Adres" respectievelijk het internetadres van deze bron in. Ook in de regel "Adres" kunt u een link invoeren naar afbeeldingen, foto's of andere bestanden die op internet staan.

Stap 3

Als u een hyperlink moet maken naar een bestand dat op de harde schijf van uw computer of op de harde schijf van een van de computers in uw netwerkomgeving is opgeslagen, moet u dit doen. Selecteer in het venster Hyperlink invoegen de optie Bestand zoeken en geef het pad op naar het bestand waarnaar de hyperlink wordt gemaakt. Markeer dit bestand en klik op OK. Het zoekvenster wordt gesloten en klik vervolgens in het venster "Hyperlink invoegen" ook op OK. De hyperlink wordt gemaakt.

Stap 4

U kunt ook een hyperlink toevoegen aan afbeeldingen (foto's, afbeeldingen, afbeeldingen, enz.). Selecteer hiervoor het gewenste object en klik met de rechtermuisknop. Kies dan ook voor "Hyperlink". De vervolgstappen zijn identiek, net als bij het maken van hyperlinks naar de tekst.

Stap 5

Als u met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het document klikt en "Hyperlink" selecteert, kunt u in de regel "Tekst" de tekst invoeren waarvoor een hyperlink wordt toegevoegd en op dezelfde manier als hierboven beschreven, voeg een hyperlink toe aan een bestand of internetbron.

Aanbevolen: