Wat Is Een Hyperlink?

Wat Is Een Hyperlink?
Wat Is Een Hyperlink?

Video: Wat Is Een Hyperlink?

Video: Wat Is Een Hyperlink?
Video: What is a hyperlink? 2024, September
Anonim

Het is gebruikelijk om te verwijzen naar een hyperlink naar een element van een tekst of grafische afbeelding dat bijzondere eigenschappen heeft. Een hyperlink is bedoeld om naar de gewenste plaats in een document, lokaal of netwerk te gaan, of om een bepaalde handeling uit te voeren, bijvoorbeeld het starten van een geselecteerd programma.

Wat is een hyperlink?
Wat is een hyperlink?

Een hyperlink kan ofwel een fragment zijn van een HTML-document dat is gekoppeld aan een specifiek bestand op internet, of het pad (URL) naar dit bestand aangeeft, of tekst in een e-mailbericht of op een webbron, en in sommige gevallen een afbeelding die de mogelijkheid van overgang biedt en een verbinding met het geselecteerde object biedt.

Een hyperlink kan verwijzen naar elementen van dezelfde site of linkpagina's van verschillende webbronnen. In het eerste geval wordt het relatieve pagina-adres (page.html) gebruikt, in het tweede het absolute (https://site.com/page.html). Het is ook mogelijk om binnen dezelfde internetpagina een hyperlink te gebruiken om bijvoorbeeld de mogelijkheid te creëren om snel naar de bovenkant van de pagina te springen. E-mailhyperlink stelt u in staat om het e-mailadres van de geselecteerde gebruiker weer te geven en met één klik een e-mailbericht te maken.

De syntaxis voor een hyperlink ziet er als volgt uit:

Hyperlink (adres; naam), waarbij adres het pad en de bestandsnaam voor het geselecteerde document is, en naam de linktekst of, in het geval van Excel, de numerieke waarde van de geselecteerde cel.

Een hyperlink maken in Word kan op verschillende manieren:

- voer het gewenste adres van de webresource in en druk op de functietoets Enter;

- selecteer het gewenste stuk tekst en roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken. Geef de opdracht "Hyperlink" op in de vervolgkeuzelijst met opties en selecteer de vereiste parameters in het dialoogvenster dat wordt geopend. Klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Selecteer de hyperlink en roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken om de bewerking van het verwijderen van het geselecteerde element uit te voeren Specificeer de opdracht "Hyperlink verwijderen" in het vervolgkeuzemenu. Deze actie overschrijft de speciale eigenschappen van de tekst, maar behoudt de tekstwaarde zelf.

Aanbevolen: