Hoe Maak Je Een Rechte Lijn In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Rechte Lijn In Excel
Hoe Maak Je Een Rechte Lijn In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Rechte Lijn In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Rechte Lijn In Excel
Video: lijn-diagram en grafiek maken in excel 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel heeft ingebouwde hulpprogramma's waarmee u verschillende soorten grafieken kunt maken op basis van tabelgegevens. De grafiek waarop je een rechte lijn kunt weergeven, wordt hier ook wel diagram genoemd. Excel heeft ook de mogelijkheid om een tabel te vullen met gegevens die zijn berekend volgens een door de gebruiker gedefinieerde formule, dus het maken van een rechte lijn met dit programma kan als niet erg moeilijk worden geclassificeerd.

Hoe maak je een rechte lijn in Excel
Hoe maak je een rechte lijn in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Excel en vul twee kolommen in op het standaardblad dat het heeft gemaakt met een lege tabel. De eerste kolom moet een lijst met punten langs de as van de abscis bevatten die aanwezig moeten zijn in een grafiek met een rechte lijn. Plaats in de bovenste cel (A1) van deze kolom de minimumwaarde langs de X-as - bijvoorbeeld -15.

Stap 2

Voer in de tweede rij van de kolom een gelijkteken in, klik vervolgens met de muis op de vorige cel, voer een plusteken in en typ het nummer dat overeenkomt met de toename voor elk volgend punt langs de as van de abscis. Als u bijvoorbeeld een afstand van 2,5 punten wilt hebben tussen de punten op de X-as, moet de inhoud van deze cel (A2) zijn: = A1 + 2, 5. Gebruik de Enter-toets om het invoeren van de formule te voltooien.

Stap 3

Beweeg de muisaanwijzer over de rechterbenedenhoek van de gevulde tabelcel en wanneer de aanwijzer verandert in een zwart plusteken, rekt u de cel uit tot de laatste rij van de gegevenskolom. Als u bijvoorbeeld een lijn wilt tekenen met 15 punten, sleept u de selectie naar cel A15.

Stap 4

Voer in de eerste regel van de tweede kolom (B1) het algoritme in voor het berekenen van de punten van de rechte lijn. Stel, als ze moeten worden berekend met de formule y = 3x-4, zou de inhoud van deze cel er als volgt uit moeten zien: = 3 * A1-4. Nadat u op de Enter-toets hebt gedrukt, rekt u deze cel uit tot de volledige hoogte van de tabel op de manier die in de vorige stap is beschreven.

Stap 5

Selecteer beide gevulde kolommen en ga naar het tabblad "Invoegen" in het Excel-menu. Open in de groep "Grafieken" de vervolgkeuzelijst "Verspreiding" en selecteer het meest geschikte type grafiek. Onmiddellijk daarna berekent de spreadsheeteditor de punten en plaatst de grafiek in hetzelfde blad van het document.

Stap 6

Met behulp van een blok van drie tabbladen, verenigd door de kop "Werken met grafieken", geeft u het gewenste uiterlijk aan de gemaakte grafiek. De applicatie voegt deze tabbladen direct na het maken van een nieuw diagram toe aan het menu, en later kunt u ze oproepen door de grafiek met een muisklik te selecteren.

Aanbevolen: