Een Schijflabel Instellen

Inhoudsopgave:

Een Schijflabel Instellen
Een Schijflabel Instellen

Video: Een Schijflabel Instellen

Video: Een Schijflabel Instellen
Video: Disclabel afdrukken: vanaf een pc (Mac OS) (TS8100 series) 2024, Mei
Anonim

Het stationslabel wordt gebruikt om het vereiste volume te identificeren en wordt naast de stationsletter weergegeven. Als het label ontbreekt, wordt de waarde Lokale schijf weergegeven. Labelgroottes mogen niet groter zijn dan 32 tekens in het NTFS-bestandssysteem of 11 tekens in het FAT-bestandssysteem, en in het laatste kunnen alleen hoofdletters worden gebruikt. Het spatieteken, in tegenstelling tot tabtekens, is acceptabel.

Een schijflabel instellen
Een schijflabel instellen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het wijzigen van het raster van de geselecteerde schijf uit te voeren en naar het item "Deze computer" te gaan.

Stap 2

Geef het volume op dat moet worden gelabeld en druk op de functietoets F2.

Stap 3

Voer de gewenste waarde voor het nieuwe volumelabel in het overeenkomstige veld in en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Gebruik de optie om het label van de geselecteerde schijf te wijzigen tijdens het formatteren, of ga terug naar het hoofdmenu "Start" om de vereiste procedure uit te voeren met een alternatieve methode met behulp van de "Register-editor".

Stap 5

Ga naar Uitvoeren en typ regedit in het veld Openen om het hulpprogramma uit te voeren.

Stap 6

Bevestig de uitvoering van de run-opdracht door op OK te klikken en vouw de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerDriveIconsDiskNameDefaultLabel uit.

Stap 7

Wijzig de waarden voor @ = DISK drive_name indien nodig en sluit de Register-editor om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Keer opnieuw terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Uitvoeren" om de bewerking van het opnieuw labelen van het geselecteerde volume uit te voeren met behulp van de derde methode met behulp van de tool "Opdrachtprompt".

Stap 9

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de lancering van de tool door op de knop OK te klikken.

Stap 10

Voer de waarde label drive_name: label in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in en bevestig de opdracht voor het wijzigen van het label door op de softkey Enter te drukken.

Stap 11

Gebruik het syntaxislabel /?Voor meer informatie over de gebruikte opdracht, of gebruik de mogelijkheden om het bewerken van de vereiste parameter door gespecialiseerde toepassingen te vergemakkelijken en te automatiseren: - Partition Manager; - Disk Director Suite.

Aanbevolen: