Het Schijflabel Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Schijflabel Wijzigen
Het Schijflabel Wijzigen

Video: Het Schijflabel Wijzigen

Video: Het Schijflabel Wijzigen
Video: Disclabel afdrukken: vanaf een pc (Mac OS) (TS8100 series) 2024, Mei
Anonim

Een schijflabel is een soort alias die door de gebruiker wordt toegewezen aan een fysiek of virtueel volume op een medium op een computer. Het besturingssysteem en de applicatieprogramma's hebben geen label nodig om te werken - ze gebruiken de letter die aan de schijf is toegewezen. Maar het is handiger voor een persoon om met een schijfalias (label) te werken. Met de systeem- en gameslabels kunt u bijvoorbeeld niet verwarren welke schijf games bevat en welke OS-bestanden zich bevinden, in tegenstelling tot de letters D en E.

Het schijflabel wijzigen
Het schijflabel wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik Verkenner - dit is een standaard bestandsbeheerder van het Windows-besturingssysteem, om het te starten, hoeft u alleen maar op win en e op het toetsenbord tegelijkertijd te drukken of dubbelklik op de snelkoppeling "Deze computer". Explorer biedt de mogelijkheid om het label van elke schijf op de eenvoudigste manier te wijzigen - klik met de rechtermuisknop op het pictogram waarin u geïnteresseerd bent in het toepassingsvenster en selecteer de regel "Naam wijzigen" in het pop-upmenu. Door op f2 te drukken, kunt u het contextmenu vervangen. De bewerkingsmodus wordt geactiveerd en u kunt beginnen met het invoeren van een nieuwe markering. Druk op enter om de bewerking te voltooien.

Stap 2

Gebruik de opdracht label als u het schijflabel vanaf de opdrachtregel moet wijzigen. De opdrachtregelinterface-emulator opent als volgt: druk tegelijkertijd op de win + r-toetsen, voer de letters cmd in en klik op de knop OK. Als u het label van de systeemschijf moet wijzigen, typt u label in de opdrachtregel en drukt u op enter. Het terminalvenster toont twee regels met informatie over het systeemvolume (de letter die eraan is toegewezen, het huidige label en het serienummer), evenals een uitnodiging om de tekst van het nieuwe label in te voeren. Typ het gewenste woord en druk op enter.

Stap 3

Geef naast de opdracht label een volumeletter en een nieuw label op als u de alias van een niet-systeemschijf moet wijzigen. Als u bijvoorbeeld station G wilt labelen met het label newMark, voert u het volgende commando in: label G: newMark. Nadat u op enter hebt gedrukt, wordt het label van de opgegeven schijf gewijzigd zonder aanvullende vragen in de terminal.

Stap 4

Geef een nieuw label op in het overeenkomstige veld van het dialoogvenster als u het tegelijk met het formatteren van de schijf moet wijzigen. Dit dialoogvenster verschijnt op het scherm nadat u met de rechtermuisknop op een geformatteerde schijf hebt geklikt en de regel "Formatteren" in het contextmenu hebt geselecteerd. Het bijbehorende veld wordt hier "Volumelabel" genoemd.

Aanbevolen: