Hoe Jumpers In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Jumpers In Te Stellen
Hoe Jumpers In Te Stellen

Video: Hoe Jumpers In Te Stellen

Video: Hoe Jumpers In Te Stellen
Video: Смысл это свитер, который ты сам должен связать 2024, Mei
Anonim

Jumpers, ook wel jumpers genoemd, worden gebruikt om informatie van meerdere bits op te slaan wanneer het onhandig is om hiervoor ROM te gebruiken. De gespecificeerde informatie wordt opgeslagen totdat deze wordt gewijzigd en de wijziging wordt mechanisch uitgevoerd.

Hoe jumpers in te stellen
Hoe jumpers in te stellen

instructies:

Stap 1

Ongeacht in welk apparaat u de jumpers gaat vervangen, zorg ervoor dat u het spanningsloos maakt. Zelfs als je niets bederft door ze te herschikken in het ingeschakelde apparaat, wordt de wijziging pas van kracht bij de herstart, aangezien de status van de jumpers wordt gelezen op het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld.

Stap 2

Gebruik een pincet of een kleine tang om de jumpers te verplaatsen. In het geval dat na verwijdering een van de jumpers overbodig wordt, plaats deze dan in een container met een deksel voor het geval deze ergens anders nodig is. Als er daarentegen meer jumpers nodig zijn dan oorspronkelijk nodig was, verwijder dan de extra jumper van een defect apparaat: moederbord, harde schijf, optisch station, enz.

Stap 3

Als u de bedrijfsmodus van de harde schijf (Master, Slave, Cable select) moet selecteren, kijk dan op de sticker met de tabel op de schijfbehuizing. Het bevat opties voor de locatie van jumpers voor alle drie de gevallen. Op een optische drive is de modus gemakkelijker te selecteren: herschik slechts één jumper en de posities die overeenkomen met een van de drie modi worden direct op het lichaam aangegeven. Voor twee apparaten die zich in dezelfde lus bevinden, zijn de volgende moduscombinaties mogelijk: - het eerste apparaat is master, het tweede is slave; - het eerste apparaat is slave, het tweede is master; - beide apparaten - kabelselectie Alle andere opties zal leiden tot onbruikbaarheid van beide apparaten …

Stap 4

Diskdrives voor diskettes van de nieuwste modellen hebben helemaal geen jumpers. Als u een schijf met een ouder ontwerp vindt, plaatst u er een enkele jumper op in de positie die overeenkomt met het apparaat "B:". Als u twee schijven op hetzelfde lint hebt, configureert u beide apparaten op dezelfde manier. Welke van hen de "A:"-drive zal worden en welke de "B:"-drive zal worden, hangt af van hun relatieve positie (voor of na het draaien op de lus). Rechte schijfkabels zonder kronkels zijn alleen te vinden in computers die niet compatibel zijn met de IBM PC; daarin moet één schijf worden geconfigureerd met jumpers als "A:" en de andere als "B:".

Stap 5

Op een modern moederbord kun je maar één jumper vinden - CMOS wissen. Als u deze handeling moet uitvoeren, verwijdert u de jumper van de contacten die overeenkomen met de normale werking, verplaatst u naar een ander paar contacten die bedoeld zijn om te wissen, houdt u die ongeveer twintig seconden vast en verplaatst u ze vervolgens op hun plaats. De locatie van beide paren contacten wordt aangegeven in de instructies voor het bord. Als er geen corresponderende jumper is, mag u in geen geval CMOS wissen door de batterij kort te sluiten. Verwijder de batterij, sluit de contacten op het bord die bedoeld zijn voor de aansluiting kort, verwijder de jumper van deze contacten en plaats dan pas de batterij.

Aanbevolen: