Een Persoon Aankleden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Persoon Aankleden In Photoshop
Een Persoon Aankleden In Photoshop

Video: Een Persoon Aankleden In Photoshop

Video: Een Persoon Aankleden In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

U kunt de kleding op de afbeelding veranderen met behulp van de grafische editor Photoshop met behulp van sjablonen die gemakkelijk te vinden zijn op internetbronnen die zijn gewijd aan grafisch ontwerp. Het is waar dat als de vorm van de sjabloon en de pose van het model niet overeenkomen, extra verfijning van de afbeelding nodig kan zijn met behulp van transformatietools.

Een persoon aankleden in Photoshop
Een persoon aankleden in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto;
  • - een sjabloon met kleding.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen van het menu Bestand en laad de sjabloon met de kleding en de momentopname in de grafische editor. Elke afbeelding wordt geopend in een eigen venster. Als je een gelaagd psd-bestand hebt met niet alleen nieuwe kleding, maar ook de achtergrond, hoef je alleen het gezicht van de foto in de sjabloon in te voegen.

Stap 2

Selecteer een deel van de foto met het gezicht met behulp van het rechthoekige selectiekader ("Rechthoekige selectie") of de veelhoekige lasso ("veelhoekige lasso"). Gebruik de optie Kopiëren van het menu Bewerken en plaats het geselecteerde gebied van de afbeelding op het klembord. Plak het in de sjabloon met behulp van de optie Plakken in hetzelfde menu. Gebruik de optiegroep Schikken ("Installatie") menu Laag ("Laag"), plaats de laag met het gezicht onder de laag met de kleding.

Stap 3

Gebruik de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag om een masker op de gezichtslaag te maken. Met zijn hulp kunt u de fragmenten van de originele achtergrond verbergen die samen met het hoofd van het model in de afbeelding zijn gekomen. Om dit te doen, schildert u met zwart over het masker op die plaatsen waar de stukken van de originele achtergrond bewaard zijn gebleven, met behulp van het penseel ("Brush").

Stap 4

De afmetingen van de sjabloon komen mogelijk niet overeen met de afmetingen van het erin geplaatste vlak. Om dit op te lossen, past u de maat van de kleding aan met de achtergrond of het gezicht met de optie Vrije transformatie in het menu Bewerken. Om de grootte van de afbeelding op alle lagen waaruit de sjabloon bestaat gelijkmatig te wijzigen, selecteert u ze terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 5

Als u een psd-sjabloon gebruikt met een achtergrond voor het vervangen van uw kleding en u de originele achtergrond van de foto wilt behouden, plaatst u de hele foto onder de laag met kleding en past u het formaat aan zodat het past bij de afmetingen van het sjabloon. Verplaats met behulp van het gereedschap Verplaatsen ("Verplaatsen") de foto zodat het hoofd van het model is uitgelijnd met de kleding. Gebruik het gereedschap Bijsnijden om de sjabloon bij te snijden op plaatsen die de achtergrond van de foto niet overlappen.

Stap 6

Om de kleding op de afbeelding te veranderen, kunt u de sjabloon in png-indeling gebruiken. In dergelijke bestanden wordt in de regel een afbeelding van kleding op een transparante achtergrond opgeslagen. Plak het gewenste kledingstuk op de laag met de foto en match de maten en posities van beide foto's.

Stap 7

Het kan blijken dat de positie van de mouwen van de kleding niet samenvalt met de positie van de handen van het model op de foto. Dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost: pas de positie van de mouwen aan de positie van de handen aan met behulp van de Warp-optie ("Warp") van de Transform-groep ("Transformation") van het menu Bewerken ("Editing") of kopieer de armen naar een nieuwe laag en transformeer ze met dezelfde optie zodat ze natuurlijk passen bij kleding. Het originele paar handen, links op de afbeelding, moet worden bedekt met fragmenten van de achtergrond met behulp van het gereedschap Kloonstempel ("Stempel").

Stap 8

Gebruik de optie Tint / Verzadiging of Kleurbalans in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om indien nodig de helderheid en het kleurengamma van de kleding aan te passen, waardoor deze dichter bij de kleurenschaal van de foto komt.

Stap 9

Sla de resulterende afbeelding op in jpg-indeling met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: