Hoe Een Persoon Te Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Een Persoon Te Knippen In Photoshop
Hoe Een Persoon Te Knippen In Photoshop

Video: Hoe Een Persoon Te Knippen In Photoshop

Video: Hoe Een Persoon Te Knippen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Er kan een situatie ontstaan waarin het nodig is om een persoon uit de bestaande achtergrond te knippen voor verdere vervanging of bewerking. Er wordt aangenomen dat dit nogal problematisch is, omdat een menselijk silhouet soms kan opgaan in de achtergrond met een groot aantal kleine details, zoals het ontwikkelen van haar. In feite kunt u gemakkelijk een persoon uitsnijden met het juiste gebruik van Adobe Photoshop-beeldbewerkingssoftware.

kak-virezat-cheloveka-v-fotoshope
kak-virezat-cheloveka-v-fotoshope

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto waarmee u gaat werken in Photoshop. Maak een extra lege laag en vul deze met een effen kleur (zoals blauw of groen). Plaats deze onder de laag met de hoofdfoto en bevestig vervolgens een masker aan de laag met de werkfoto (Laagmasker toevoegen).

Stap 2

Klik op de foto, nu ga je met haar kleuren aan de slag. Open de opdracht Kleurbereik, u ziet een venster waarin u een fragment van de foto moet selecteren waarmee de omtrekselectie wordt bepaald. Klik op het lichtste deel van de achtergrond of het donkerste deel van het silhouet en klik vervolgens op OK.

U kunt zien hoe de padselectie tot stand is gekomen. Schakel nu over naar de laagmaskermodus - klik op dezelfde laag als uw foto op het pictogram van het masker dat eraan is gekoppeld.

Stap 3

Selecteer zwart op het palet en pak een zachte borstel van de gewenste diameter uit de gereedschapskist. Verf de gebieden rond het silhouet met zwart om de achtergrondgebieden onzichtbaar te maken.

Om haar met een niet-uniforme en doorschijnende textuur in de strengen netjes te knippen, kunt u bovendien de opdracht Kleurbereik oproepen en de omtrek van het hoofd van de persoon op de foto opnieuw selecteren. De contour gaat door de belangrijkste contrasterende plaatsen van het kapsel en je hoeft het alleen maar te corrigeren met een zachte gum of vermengen met het Smudge-gereedschap.

Stap 4

Afhankelijk van of je een donkere of lichte achtergrond hebt, kun je je haar en silhouet op verschillende manieren knippen, waarbij je meer of minder let op de aanwezigheid van extra lichte tinten in de omtrek. Als de achtergrond uniform en donker is, bewerkt u het uitgesneden silhouet verder met behulp van niveaus, evenals instellingen voor helderheid en contrast, zodat de foto niet te buiten het gamma van de donkere achtergrond valt. In het geval van een lichte achtergrond, negeer enkele lichte objecten op de omtrek, deze zullen niet interfereren.

Aanbevolen: