Een Film In Volume Verkleinen

Inhoudsopgave:

Een Film In Volume Verkleinen
Een Film In Volume Verkleinen

Video: Een Film In Volume Verkleinen

Video: Een Film In Volume Verkleinen
Video: Films verkleinen met Handbrake 2024, Mei
Anonim

Elke filmliefhebber heeft vroeg of laat een probleem met het opslaan van films op de harde schijf van een computer, waarvan het aantal steeds groter wordt. U kunt dit probleem oplossen door de film te verkleinen met een van de speciale programma's, bijvoorbeeld Virtualdub.

Hoe een film in volume te verkleinen
Hoe een film in volume te verkleinen

Noodzakelijk

Virtualdub-programma

instructies:

Stap 1

Download en installeer Virtualdub-software.

Stap 2

Start Virtualdub. Klik op de knop "Bestand" in het venster dat verschijnt, dat zich in de linkerbovenhoek bevindt. Selecteer in het menu dat verschijnt de eerste regel "Videobestand openen". Zoek in het verkennervenster het bestand met de film die u wilt verkleinen, klik erop en het wordt weergegeven in het werkvenster van het Virtualdub-programma.

Stap 3

Klik op de knop "Audio" en selecteer de opdracht "Compressie". Selecteer in het menu met codecs dat opent MPEG layer 3, en vink in het rechtervenster de regel 32kBit/s 22 050Hz S Mono aan. Klik vervolgens op "OK".

Stap 4

Ga aan de slag met de afbeelding. Klik op de knop "Video" en selecteer de knop "Compressie" in het venster dat verschijnt. Als de knop "Compressie" niet actief is, moet u eerst op de regel "Snelle hercompressie" en vervolgens op "Compressie" klikken. Selecteer in het venster dat verschijnt de Microsoft MPEG 4 VideoCodec V2-codec en klik op "Wijzigen".

Stap 5

Wijzig de parameters in het nieuwe venster dat wordt geopend. Verplaats bijvoorbeeld de eerste schuifregelaar "Kwaliteit" naar 50 en stel de tweede schuifregelaar "Bitrate" in op 1800 of iets minder. Klik na het voltooien van alle noodzakelijke wijzigingen op "OK". Sluit het vorige venster op dezelfde manier.

Stap 6

Sla het verkleinde filmbestand op. Om dit te doen, klikt u op "Bestand", zoekt u de regel "Save AVI" op en klikt u erop. Het venster wordt opnieuw geopend en bevat de regels "Bestandsnaam" en "Bestandstype". Verwijder uit de regel "Bestandsnaam" de inscriptie die er nu staat. Dit is meestal de naam van uw gecomprimeerde film, maar deze naam moet worden gewijzigd, anders wordt het bestand niet opgeslagen. Schrijf een woord of voeg gewoon een paar letters of cijfers toe aan de oude naam en klik op "Opslaan".

Stap 7

Na het voltooien van het opslagproces, dat enkele minuten kan duren, kunt u het resultaat van uw werk controleren. Klik met de rechtermuisknop op het filmbestand en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Merk op dat het getal naast het woord "Grootte" aanzienlijk is afgenomen.

Aanbevolen: