Hoe Maak Je Een Raster Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Raster Aan
Hoe Maak Je Een Raster Aan

Video: Hoe Maak Je Een Raster Aan

Video: Hoe Maak Je Een Raster Aan
Video: Wat is een raster en hoe maak ik een grid? 2024, Mei
Anonim

Veel actieve gebruikers van computers of laptops vragen zich af hoe ze een lokaal netwerk kunnen opzetten. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn: iemand wil de overdracht van informatie en samenwerking in een appartement of kantoor vergemakkelijken, iemand wil toegang krijgen tot de computer van een buurman. Het principe van het creëren van een lokaal netwerk verandert hier niets aan.

Hoe maak je een raster aan
Hoe maak je een raster aan

Noodzakelijk

  • netwerk kabels
  • router of switch

instructies:

Stap 1

Ontdek het aantal computers in het toekomstige lokale netwerk. Dit is een zeer belangrijke stap, want op basis van het ontvangen cijfer moet u een router of switch aanschaffen.

Stap 2

Koop een router die iets meer LAN-poorten heeft dan de computers of laptops van het toekomstige LAN. De prijs en stevigheid van het toestel spelen geen bijzondere rol. Geef ook geen geld uit aan de aanschaf van een switch met beheerde poorten - u hebt ze niet nodig.

Stap 3

Installeer de router. Laat u in dit geval leiden door de afstand tot alle apparaten van het toekomstige netwerk, evenals de aanwezigheid van een 220 V-stopcontact in de directe omgeving.

Stap 4

Sluit laptops en computers aan op de router. Steek hiervoor het ene uiteinde van de netwerkkabel in de LAN-poort van de router en het andere in de netwerkadapter van uw computer.

Stap 5

Ga naar de lokale netwerkinstellingen. Selecteer TCP/IPv4. Voer de IP-adressen in, die slechts met de vierde waarde van elkaar verschillen. Dit is een zeer belangrijke stap in de configuratie, want als de computers onjuiste IP-adressen krijgen, kan het lokale netwerk instabiel zijn of helemaal niet werken.

Aanbevolen: