Hoe Twee Avi-bestanden Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Avi-bestanden Samen Te Voegen
Hoe Twee Avi-bestanden Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Avi-bestanden Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Avi-bestanden Samen Te Voegen
Video: How to Merge Multiple Video Clips with VLC player 2024, April
Anonim

Zelfs een computergebruiker die verre van videobewerking is, moet mogelijk twee avi-bestanden samenvoegen. Het kunnen bijvoorbeeld fragmenten zijn van video-opnames op een digitale camera of mobiele telefoon, waarvan je een volwaardige plot wilt maken. Hiervoor worden speciale programma's gebruikt.

Hoe twee avi-bestanden samen te voegen
Hoe twee avi-bestanden samen te voegen

instructies:

Stap 1

Download een video-editorprogramma. Movavi Video Suite versie 10 of hoger is de beste keuze voor een beginner. Het is een eenvoudige en handige converter met de mogelijkheid om video's samen te voegen. De pluspunten van het programma zijn ook de ondersteuning voor een zeer groot aantal videoformaten en de beschikbaarheid van een gratis proefperiode. Als je af en toe fragmenten van opnames moet samenvoegen, is het moeilijk om een eenvoudiger en efficiënter hulpmiddel te bedenken. Voor degenen die volledige controle willen tijdens het bewerkingsproces, kunnen we het VirtualDub-hulpprogramma aanbevelen - een krachtig hulpmiddel voor volledige videoverwerking.

Stap 2

Installeer het programma van uw keuze. Dubbelklik op het installatiebestand en beantwoord de vragen van de wizard. U hoeft niets ingewikkelds te doen, klik gewoon op de knop Volgende of Volgende totdat u de knop Voltooien ziet. Klik erop en de installatie is voltooid.

Stap 3

Voer het programma uit via de snelkoppeling op het bureaublad of vanuit het menu Alle programma's. Lees het bericht dat dit een proefversie is en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden - klik op OK. Zoek nu op uw harde schijf naar de video's die u wilt samenvoegen. Sleep ze naar het hoofdgedeelte van het programmavenster.

Stap 4

U kunt ook op de knop Bestand klikken in de linkerbovenhoek van Movavi Video Suite. Klik met de linkermuisknop op het item "Video openen" en selecteer het bestand dat als eerste in de uiteindelijke video moet verschijnen. Herhaal vervolgens deze handeling en selecteer het tweede avi-bestand. Schakel de selectievakjes voor beide bestanden in het programmavenster in. Er is een video-weergavegebied aan de rechterkant van het venster. Klik op de knop Afspelen om een voorbeeld van de video te bekijken en controleer of u de juiste selectie hebt gemaakt. Net boven de bedieningsknoppen zie je een strook met twee schuifregelaars. Met hun hulp kunt u het begin en einde van het te combineren fragment selecteren.

Stap 5

Pas de coderingsparameters aan. Onderaan het programma, aan de linkerkant, zijn er twee vervolgkeuzelijsten en een knop "Instellingen …". Kies het juiste formaat voor de uiteindelijke video. Selecteer het AVI-type uit de bovenste lijst en een specifieke codec uit de onderste lijst. Als u niet weet wat u moet kiezen, selecteert u AVI-video. Klik vervolgens op de knop "Instellingen" en vink het item "Zelfde als origineel" aan. Dan blijft je video in dezelfde resolutie.

Stap 6

Klik op de knop "Combineren" aan de rechterkant van het programmavenster. Het werk aan de bestanden begint, wat enkele minuten tot enkele uren zal duren. Onderbreek het samenvoegproces niet om fouten en problemen met het programma te voorkomen.

Aanbevolen: