Hoe Snijd Je Een Acapella?

Inhoudsopgave:

Hoe Snijd Je Een Acapella?
Hoe Snijd Je Een Acapella?

Video: Hoe Snijd Je Een Acapella?

Video: Hoe Snijd Je Een Acapella?
Video: How to Sync Acapellas/Vocals to Your Beat in FL Studio 20 2024, Mei
Anonim

Bij het luisteren naar karaoke heb je vast nagedacht over hoe de karaoke-versies van liedjes, dat wil zeggen "backing-tracks", eigenlijk worden verkregen. Het antwoord lijkt simpel: je moet de zang weglaten. In de praktijk is dit echter veel moeilijker uit te voeren. Er zijn karaoke-tracks die oorspronkelijk "stil" zijn gemaakt. Ze zijn meestal in midi-formaat, vrij eenvoudig en klinken niet erg expressief. De tweede manier om achtergrondtracks te maken, is door de hoorbaarheid van zang in een volledig nummer te minimaliseren. Dit kan met speciale programma's zoals Adobe Audition.

Hoe een acapella te snijden?
Hoe een acapella te snijden?

Noodzakelijk

Adobe Audition-software

instructies:

Stap 1

U hebt een plug-in nodig met de naam Center Channel Extractor. Als je een van de nieuwste versies van Adobe Audition hebt, hoef je de plug-in niet apart te downloaden - deze zit al in het standaard programmapakket. Het is vermeldenswaard dat je nauwelijks de ideale geluidskwaliteit van de achtergrondtrack kunt bereiken, omdat geluidstechnici bij het maken van nummers, terwijl ze een zangpartij opnemen, verschillende effecten gebruiken.

Stap 2

Open dus Adobe Audition en sleep vervolgens de geselecteerde track om de "min"-track te maken met de linkermuisknop ingedrukt op de snelkoppeling van het uitvoerbare bestand naar het programmavenster. De tweede optie is om op het menu Bestand te klikken en vervolgens het item Openen te selecteren. Selecteer het audiobestand in het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Openen". Wanneer het nummer is geladen, klikt u op het menu Effect, vervolgens op Stereo Imagey en selecteert u Center Channel Extractor. Het venster van de geselecteerde plug-in wordt geopend. Daarin moet u de juiste instellingen maken, die hieronder worden besproken.

Stap 3

Audio extraheren van - hier moet u de extractieparameter specificeren. De stem kan uit het midden-, linker- of rechterkanaal (luidspreker) komen of uit een subwoofer. Er is ook een keuze van uw eigen optie.

Stap 4

De volgende optie is Frequentiebereik. Specificeer hier het frequentiebereik dat de zanger zal reproduceren. Als u niet bekend bent met frequenties, stelt u de waarde gewoon in op Man voor een mannelijke stem of Vrouw - respectievelijk voor een vrouw. Om uw eigen waarde te selecteren, klikt u op het item Aangepast en geeft u vervolgens de begin- en eindfrequentiewaarden op.

Stap 5

In de optie Centrumkanaalniveau kunt u de schuifregelaar die het stemvolumeniveau bepaalt naar de gewenste waarde verplaatsen. Het wordt ingesteld in decibel (dB) en het wordt aanbevolen om de waarde ergens in het bereik van -40 tot -50 dB in te stellen.

Stap 6

Door deze instellingen te wijzigen, kun je een mooie "backing track" krijgen. Als de kwaliteit nog steeds niet bij je past, probeer dan te manipuleren met de instellingen, vooral omdat er meerdere zijn dan werd beschreven. Elk nummer is individueel, dus de aanpak hier vereist ook een individuele. Trouwens, als kwaliteit geen speciale rol voor u speelt, maak uw leven dan gemakkelijker - klik op het menu-item Favorieten en selecteer het item met de naam Vocal Remove.

Aanbevolen: