Hoe Een Schijf Te Rippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Rippen
Hoe Een Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Schijf Te Rippen
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die onlangs een computer of laptop hebben gekocht, is het handig om de basisprincipes van het Windows-besturingssysteem te kennen. Als u de basisprincipes kent, zoals het kopiëren, knippen en verwijderen van mappen of bestanden, kunt u het probleem van het kopiëren van een cd/dvd-schijf onder de knie krijgen. De eigenaardigheid van het Windows-besturingssysteem is dat elke bewerking op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Noodzakelijk

Ontdekkingsreiziger, vooruit Nero

instructies:

Stap 1

Open "Deze computer" om de schijf te kopiëren. Zoek het cd-/dvd-station waarin u de schijf hebt geplaatst. Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram - klik op "Openen".

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Stap 2

Selecteer alle bestanden op de schijf met de rechtermuisknop - selecteer "Kopiëren" in het contextmenu. Hetzelfde effect wordt verkregen door op Ctrl + A (om alle bestanden te selecteren) en Ctrl + C (om de geselecteerde bestanden te kopiëren) te drukken.

Stap 3

Maak een map of open er een die eerder is gemaakt om bestanden van de schijf ernaar te kopiëren. Klik met de rechtermuisknop - selecteer "Plakken" in het contextmenu. Hetzelfde effect kan worden verkregen door op Ctrl + V te drukken.

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Stap 4

Verwijder de schijf waarvan u de informatie hebt gekopieerd van het station. Plaats een lege schijf. Open het via het contextmenu van de schijf. Gebruik de functie "Bestanden op cd branden" - klik op "Volgende". Breng vervolgens de map met de bestanden over naar een lege schijf en volg alle vereisten van de "CD-schrijfwizard".

Stap 5

Zoals hierboven vermeld, kan kopiëren op verschillende manieren worden gedaan. De volgende manier is kopiëren met het Nero-programma. Onze taak is om een virtuele schijf te maken. Zo'n schijf kan op een schijf worden gemonteerd of als een nieuwe schijf worden gebrand. Een imagebestand (virtuele schijf) is een exacte kopie van een cd/dvd die op uw harde schijf wordt opgeslagen.

Stap 6

Start het Nero Express-programma. Selecteer in het hoofdvenster van het programma "Schijfkopie of project opslaan". Nero zal u dan verschillende schijfkopieformaten presenteren, selecteer degene die het beste bij u past.

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Stap 7

Klik op de gewenste afbeelding - klik op "Openen" - u ziet een venster voor het opnemen van de afbeelding. In dit venster moet u verschillende parameters instellen:

- afbeeldingsbestand - dit veld is inactief, het hoeft in principe niet te worden gewijzigd. Om het type afbeelding te wijzigen, klikt u op de knop tegenover dit item;

- bestemmingsstation - selecteer het station waarvan de schijf zal worden gelezen;

- schrijfsnelheid - selecteer de schrijfsnelheid naar de harde schijf.

- aantal kopieën - om meerdere kopieën van uw schijf te maken, wijzigt u de waarde.

- controleer de gegevens na het schrijven naar de schijf - de opgenomen gegevens moeten worden vergeleken met het origineel.

Hoe een schijf te rippen
Hoe een schijf te rippen

Stap 8

Nadat u deze instellingen hebt bewerkt, klikt u op de knop "Volgende". Het hele opnameproces vindt automatisch plaats.

Aanbevolen: