Hoe Op Te Nemen In Mp3-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Nemen In Mp3-formaat
Hoe Op Te Nemen In Mp3-formaat

Video: Hoe Op Te Nemen In Mp3-formaat

Video: Hoe Op Te Nemen In Mp3-formaat
Video: Hoe mp3 bestanden te normaliseren om op hetzelfde volume af te spelen 2024, Mei
Anonim

Het mp3-formaat is behoorlijk populair vanwege de goede verhouding tussen bestandsgrootte en opnamekwaliteit. Natuurlijk heeft dit formaat zijn nadelen, maar zoals je weet, zijn er geen kameraden in smaak en kleur. En om een online uitzending op te nemen, of een paar woorden door een microfoon, is dit formaat perfect. Voor het opnemen kunt u de programma's gebruiken die gewoonlijk bij de stuurprogramma's voor de geluidskaart worden geleverd.

Hoe op te nemen in mp3-formaat
Hoe op te nemen in mp3-formaat

Noodzakelijk

Creative Media Source Player-programma

instructies:

Stap 1

Pas de opnameparameters aan. Selecteer hiervoor Instellingen in het menu Extra boven in het spelervenster.

Geef in het veld Opgenomen bestandslocatie de map op waar het opgenomen mp3-bestand wordt opgeslagen. Klik hiervoor op de knop Bladeren en selecteer een map in het geopende venster. Klik op de OK-knop.

Klik op de knop Opnameformaat wijzigen. Selecteer MP3-stereoformaat in de vervolgkeuzelijst. Specificeer met behulp van de schuifregelaar de bitrate - de hoeveelheid informatie die per tijdseenheid wordt verzonden, het opgenomen bestand. Met het programma kunt u mp3-bestanden opnemen met een bitsnelheid van 24 tot 320 kbps. Hoe hoger de bitrate, hoe hoger de opnamekwaliteit en, helaas, de bestandsgrootte. Klik OK.

Klik op de knop Toepassen en de knop OK onder aan het voorkeurenvenster.

Stap 2

Selecteer de opnamebron. Klik hiervoor in het spelervenster op het driehoekje naast de rode Record-knop. Selecteer Opnamebron selecteren in de vervolgkeuzelijst. Selecteer de optie Wave om een online uitzending op te nemen.

Stap 3

Zet de uitzending aan en klik op de knop Opnemen. Vanaf nu wordt al het geluid dat je hoort via de computerluidsprekers in het bestand opgenomen. Tijdens het opnemen wordt informatie over de lengte van het opgenomen bestand weergegeven in het afspeelvenster.

Stap 4

Stop het opnameproces door op de Stop-knop in het spelervenster te klikken. Geef in het geopende venster de bestandsnaam en aanvullende informatie over de track op: titel, artiest en genre. Aanvullende informatie is optioneel, maar helpt u bij het navigeren door de verzameling bestanden. In hetzelfde venster kunt u de locatie op de harde schijf van de computer wijzigen waar het mp3-bestand wordt opgeslagen. Om dit te doen, klikt u op de knop Bladeren en geeft u de map op voor het opnemen van het bestand. Klik op de knop Opslaan in het programmavenster.

Aanbevolen: