Hoe Maak Je Een Gewone Film 3d

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gewone Film 3d
Hoe Maak Je Een Gewone Film 3d

Video: Hoe Maak Je Een Gewone Film 3d

Video: Hoe Maak Je Een Gewone Film 3d
Video: How to MAKE A FLIPBOOK 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om films in volume te bekijken is een boeiend nieuw perspectief dat de filmindustrie heeft overgenomen. Hoewel de eerste stereoscopische films in zwart-wit verschenen, trekt het trendy 3D-voorvoegsel tegenwoordig de aandacht van miljoenen gebruikers. Er staan veel films op uw computer in normaal formaat, maar u kunt ze in 3D bekijken.

Hoe maak je een gewone film 3d
Hoe maak je een gewone film 3d

instructies:

Stap 1

De eigenaardigheid van de visuele waarneming van mensen is dat ze informatie ontvangen van twee ogen. Ze bevinden zich op enige afstand van elkaar en stellen bij het bekijken van het object de kijkhoek in, wat helpt om de afstand tot het object in te schatten. Als een persoon één oog beschadigd heeft, zal het kijken naar een 3D-film hem geen sensaties geven. In 3D-bioscopen wordt de film uitgezonden rekening houdend met het feit dat elk oog zijn eigen frame neemt. Hiervoor worden verschillende soorten filters gebruikt.

Stap 2

Thuis kun je dix kopen met 3D-markering en een stereobril. Als je een gewone film in volume wilt kijken, kun je proberen een bril te maken die het Pulrich-effect geeft. Het wordt merkbaar als er horizontale beweging in de bioscoop is. Eén oog is bedekt met een neutraal (grijs) filter. Het licht voor dit oog komt met een vertraging van enkele microseconden. Dit is voldoende om voor elk oog het effect van een foto vanuit verschillende hoeken te creëren. Als er geen grijsfilter is, gebruik dan een oude zonnebril. Haal een lens uit het frame, zet je bril op. Bij het bekijken van dynamische scènes van de film wordt een 3D-effect gecreëerd.

Stap 3

Sommige programma's gebruiken een vergelijkbare methode, bijvoorbeeld Free 3D Video Maker. Daarin kun je een driedimensionale film maken met behulp van twee bestanden: voor het linker- en rechteroog. Maar hiervoor heb je de originelen nodig, die niet te krijgen zijn. Of kies een optie voor een gewoon videobestand. Het programma verdeelt een videostream in twee identieke, maar sommige worden vertraagd met een of meerdere frames. De vertraging kan handmatig worden ingesteld. Het nadeel van het Pulrich-effect is dat het effect nul zal zijn voor statische scènes. Het nadeel van het programma is dat het de film omzet in anaglyph-formaat, en hiervoor moet je een speciale bril maken. Ze kunnen afzonderlijk worden gekocht of worden gebundeld in een 3D-videogame.

Stap 4

Er zijn bijvoorbeeld enkele filters voor KMPlayer. Maar hun betekenis is teruggebracht tot de reeds beschreven methode. Sommige filters plaatsen een afbeelding onder verschillende hoeken, waardoor een driedimensionaal effect ontstaat. Onthoud echter dat het onmogelijk is om twee onafhankelijke afbeeldingen van één te maken, dus u kunt alleen een 3D-effect gebruiken.

Aanbevolen: