Ondertitels Insluiten

Inhoudsopgave:

Ondertitels Insluiten
Ondertitels Insluiten

Video: Ondertitels Insluiten

Video: Ondertitels Insluiten
Video: How to hardcode subtitles into a video 2024, April
Anonim

Er zijn twee soorten ondertitels. Externe ondertitels zijn een apart bestand dat bovendien in de gebruikte speler moet worden aangesloten. Interne ondertitels zijn volledig ingebed in de videotrack en worden altijd weergegeven. Ze kunnen niet worden uitgeschakeld. Er worden speciale programma's gebruikt om een ingebouwde track te maken.

Ondertitels insluiten
Ondertitels insluiten

Noodzakelijk

  • - Ondertitel Workshop;
  • - Virtuele dub.

instructies:

Stap 1

Bij het maken van ondertitels kunt u het eenvoudige en lichtgewicht Subtitle Workshop-programma gebruiken. Download de distributiekit van het hulpprogramma en installeer deze volgens de instructies van het installatieprogramma.

Stap 2

Open de app. Maak nieuwe ondertitels met behulp van het menu "Bestand" - "Nieuwe ondertitels". Open het videobestand waarin u de tekst wilt insluiten.

Stap 3

Wacht tijdens het afspelen van films tot het frame verschijnt waar u de eerste ondertitels wilt invoegen. Stop het afspelen en gebruik de knoppen Vooruit en Achteruit om het gewenste frame aan te passen. Elke druk op de knop verplaatst de schuifregelaar precies een halve seconde.

Stap 4

Klik op de knop Starttijd. Dit stelt de tijd in waarop de eerste ondertitel moet verschijnen. Voer in het veld "Tekst" de gewenste vertaling of opmerking in. Klik met de linkermuisknop op de afbeelding om door te gaan met afspelen.

Stap 5

Stop het afspelen bij het frame waar de ondertitel moet veranderen of verdwijnen. Druk op de toets Eindtijd.

Stap 6

Voeg de volgende regel voor ondertitels in via het menu "Bewerken" - "Ondertitel invoegen". U kunt de knop Invoegen op uw toetsenbord gebruiken.

Stap 7

Herhaal alle bovenstaande handelingen om de rest van de ondertitels in te voegen.

Stap 8

Als u klaar bent, kunt u uw gemaakte ondertitels opslaan als een apart.srt-bestand. Als u het bestand onmiddellijk in de video wilt insluiten, sla het dan op als "SubStation Alpha".

Stap 9

Download Virtual Dub en sluit de Subtitler-plug-in aan. Plaats het gedownloade extensiebestand in de map "plugins" van het programma.

Stap 10

Open de gewenste video in Virtual Dub en ga naar Video - Filters - Toevoegen - Ondertiteling. Klik OK.

Stap 11

Selecteer in het pop-upvenster het opgeslagen ondertitelbestand. Het menu "Video" moet worden ingesteld op "Volledige verwerkingsmodus".

Stap 12

Sla het gemaakte bestand op met behulp van het menu "Bestand" - "Opslaan als". Als gevolg hiervan ontvang je een video met je ingesloten ondertitels.

Aanbevolen: