Hoe Maak Je Knoppen Voor Een Website In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Knoppen Voor Een Website In Photoshop
Hoe Maak Je Knoppen Voor Een Website In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Knoppen Voor Een Website In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Knoppen Voor Een Website In Photoshop
Video: How to create Website Buttons - Photoshop CS6 2024, Mei
Anonim

Eenvoudige navigatie is de sleutel om een website comfortabel te maken en aantrekkelijk te maken voor zowel de eigenaar als online bezoekers. Menu- en navigatie-elementen moeten duidelijk, mooi en beknopt zijn en het is een goed idee om aantrekkelijke knoppen voor uw website te maken in de grafische editor Adobe Photoshop. Dit is niet moeilijk om te doen.

Hoe maak je knoppen voor een website in Photoshop
Hoe maak je knoppen voor een website in Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document en selecteer het gereedschap Afgeronde rechthoek op de werkbalk. Teken een smalle afgeronde rechthoek, selecteer vervolgens de Elliptical Marquee Tool uit de Toolbox en teken een cirkel aan de linkerkant van de rechthoek die de randen overlapt en er voorbij gaat.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de rechthoekige laag en selecteer de optie Laag rasteren en klik vervolgens in het midden van de selectie nogmaals en selecteer de optie Laag via knippen in het contextmenu om de selectie naar een nieuwe laag te kopiëren.

Stap 3

Open het menu met laaginstellingen en stel in het tabblad Slagschaduw de overvloeimodus in op Normaal, de dekking op 23% en de afstand op 3 pixels. Stel op het tabblad Kleuroverlay de gewenste kleur in met de overvloeimodus Normaal en transparantie op 100%. Je zou een tweekleurige afbeelding moeten hebben.

Stap 4

Selecteer nogmaals de Elliptical Marquee Tool uit de Toolbox en teken een cirkel binnen de linker kleurselectie. Klik op Verwijderen. Breng daarna de selectie over naar een nieuwe laag en vul deze met een willekeurige kleur.

Stap 5

Open het menu Laagstijl opnieuw en pas het tabblad Verloopoverlay aan in de kleuren die passen bij het kleurenschema van uw site. Stel de radiale stijl in op het verloop. Stel vervolgens op het tabblad Lijn de lijndikte in op 2 pixels, de buitenste positie van het pad en de dekking op 30%. Selecteer een verloopvulling voor de streek. Klik OK.

Stap 6

Selecteer in de gereedschapskist een penseel met witte kleur, pas het aan zodat het zacht is en de diameter van het penseel is 10 pixels. Teken in de rechterbovenhoek van de cirkel die je hebt geschilderd een stip om een hoogtepunt te tekenen.

Stap 7

Selecteer vervolgens de laag met het hoofdgedeelte van de knop en stel in het menu Laagstijl de parameter Inner Shadow in met de Multiply Blending Mode en de dekking van 33%. Stel een lineair verloop in met 25% dekking. Uw knop is klaar - u hoeft er alleen nog een inscriptie aan toe te voegen.

Aanbevolen: