Hoe Hoeken Donkerder Te Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Hoeken Donkerder Te Maken In Photoshop
Hoe Hoeken Donkerder Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Hoeken Donkerder Te Maken In Photoshop

Video: Hoe Hoeken Donkerder Te Maken In Photoshop
Video: Инструмент перо в фотошопе. Как пользоваться пером в Фотошопе 2024, Mei
Anonim

Het donkerder maken van de randen en hoeken van een afbeelding wordt vaak gebruikt bij het maken van achtergronden of artistieke verwerking van foto's. Dit kan worden gedaan door een verloop, een aanpassingslaag of een gearceerd gedeelte van de verwerkte afbeelding over elkaar heen te leggen.

Hoe hoeken donkerder te maken in Photoshop
Hoe hoeken donkerder te maken in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

U kunt de hoeken van de afbeelding donkerder maken met een aanpassingslaag, waarvan de reikwijdte wordt beperkt door het bewerkte masker. Om zo'n laag te maken, laadt u de afbeelding in Photoshop en past u de optie Helderheid / Contrast toe in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag. Maak het beeld donkerder door het contrast en de helderheid aan te passen.

Stap 2

Om alleen de hoeken donker te maken, moet u het masker van de filterlaag bewerken. Selecteer de volledige inhoud van de laag door op Ctrl + A te drukken en gebruik de optie Selectie transformeren van het menu Selecteren. Verklein de selectie zodat het deel van de afbeelding, dat donkerder moet zijn dan de hele afbeelding, buiten de grenzen van het geselecteerde gebied blijft.

Stap 3

Voeg doezeling toe aan de rand van de selectie met de optie Doezelaar van het menu Selecteren. Klik op de maskerrechthoek op de aanpassingslaag, zet de Paint Bucket Tool aan en vul het midden van het masker met zwart.

Stap 4

U kunt de afbeelding zelf gebruiken om de hoeken donkerder te maken. Kopieer het naar een nieuwe laag met behulp van de optie Laag dupliceren van het menu Laag en bedek het duplicaat op de originele afbeelding, waarbij u hiervoor de modus Vermenigvuldigen kiest. Gebruik de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag om een masker aan de nieuwe laag toe te voegen. Door een gevederde selectie te maken gevuld met zwart in het midden van het masker, laat je alleen de donkere randen van de bovenste laag over.

Stap 5

Een radiaal halftransparant verloop is ook goed voor het creëren van donkere gebieden in de hoeken van het beeld. Voeg een nieuwe laag over de afbeelding in door op de knop Een nieuwe laag maken te klikken. Met het gereedschap Verloop ingeschakeld met de optie Radiaal verloop, klikt u op het verloopstaal in het bovenste gedeelte van het programmavenster.

Stap 6

Selecteer in de geopende instellingen een verloop van transparant naar zwart en vul deze met een nieuwe laag. Als te veel gebied van de afbeelding onder de verduistering valt, rek dan het transparante deel van de verlooplaag uit door de optie Verdraaien toe te passen in de groep Transformeren van het menu Bewerken. Optioneel kunt u de overvloeimodus van de verduisterende laag wijzigen van Normaal in Vermenigvuldigen, Kleur branden of Lineair branden.

Stap 7

Sla de afbeelding op met donkere hoeken met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: