De Randen Van Een Foto Afronden In Photoshop

Inhoudsopgave:

De Randen Van Een Foto Afronden In Photoshop
De Randen Van Een Foto Afronden In Photoshop

Video: De Randen Van Een Foto Afronden In Photoshop

Video: De Randen Van Een Foto Afronden In Photoshop
Video: Make Any Photos Round Corner in Photoshop CC 2024, April
Anonim

Probeer de randen af te ronden om je foto een afgewerkte look te geven. Er zijn verschillende methoden in het arsenaal van Adobe Photoshop om dit effect te bereiken.

De randen van een foto afronden in Photoshop
De randen van een foto afronden in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding en dubbelklik op de laag om deze te ontgrendelen. Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader op de werkbalk. Voer op de eigenschappenbalk in het vak Doezelaar de gewenste afrondingsstraal in. Selecteer een fragment van de afbeelding en druk op Ctrl + J om het naar een nieuwe laag te kopiëren

Stap 2

Als u wilt dat de afbeelding een transparante achtergrond heeft, pak dan de onderste laag met de muis en verplaats deze naar het prullenbakpictogram onder aan het lagenpaneel. Als u de afbeelding op een gekleurde basis wilt plaatsen, stelt u de gewenste tint in met de voorgrondkleur, selecteert u de Paint Bucket Tool uit de werkbalk en vult u de onderste laag.

Stap 3

U kunt een iets andere methode toepassen. Druk op de Latijnse M op het toetsenbord om de "Rechthoekige selectie" te activeren en omcirkel de afbeelding. Kies in het menu Selecteren de optie Wijzigen en vloeiend maken. Stel in het nieuwe dialoogvenster de straal van de afronding in en bevestig met OK

Stap 4

Keer de selectie om met Shift + Ctrl + I. Gebruik de Delete-toets om het overtollige deel van de afbeelding te verwijderen en deselecteer het door op Ctrl + D te drukken. U kunt de achtergrond transparant laten of een nieuwe laag toevoegen, deze onder de hoofdafbeelding verplaatsen en deze vullen met een geschikte kleur.

Stap 5

Selecteer op de werkbalk het gereedschap Afgeronde rechthoek uit de groep U. Voer op de eigenschappenbalk de gewenste straalwaarde in en teken een rechthoek op de afbeelding. Deze nieuwe tekening kan worden verplaatst met het gereedschap Verplaatsen en vergroot en verkleind worden met Ctrl + T.

Stap 6

Druk op Ctrl + Enter om de rechthoek in een selectie te veranderen en om te keren met Ctrl + Shift + I. Pak met de muis de maskerlaag en verplaats deze naar de prullenbak. Gebruik Delete of Backspace om een ongewenst deel van de afbeelding te verwijderen.

Aanbevolen: