Randen Afronden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Randen Afronden In Photoshop
Randen Afronden In Photoshop

Video: Randen Afronden In Photoshop

Video: Randen Afronden In Photoshop
Video: Photoshop 04 Rand Verfijnen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn afbeeldingen met afgeronde randen populair. Dit is helemaal niet moeilijk om te doen, vooral als u een sjabloon voorbereidt voor verder werk.

Randen afronden in Photoshop
Randen afronden in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarmee u wilt werken in Photoshop. Als u uiteindelijk een tekening nodig heeft van een ander formaat dan het origineel, kunt u deze hier verkleinen of het benodigde fragment uitknippen. Gebruik de sneltoets Ctrl + A om de hele afbeelding te selecteren. Kopieer het met de sneltoets Ctrl + C. Maak een nieuw document in Photoshop en plak de inhoud van het klembord erin met de sneltoets Ctrl + V. De achtergrond van het document moet transparant zijn of de kleur die je tekening uiteindelijk zal omringen nadat de randen zijn afgerond.

Stap 2

Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + N om een nieuwe laag te maken. Selecteer het gereedschap Afgeronde rechthoek en teken een rechthoek of vierkant van de gewenste grootte. De achtergrondkleur van deze rechthoek maakt niet uit. Stel de parameter Radius in, die de mate van ronding van de hoeken kenmerkt, bijvoorbeeld 9. U kunt de getekende vorm verplaatsen met behulp van de toetsenbordpijlen. Met de sneltoets Ctrl + T kunt u de vorm van deze vorm wijzigen. Als u op de Shift-toets drukt terwijl u de vorm van de vorm verandert, verandert de grootte proportioneel. Maak deze vorm precies wat je nodig hebt.

Stap 3

Druk op de Ctrl-toets en klik op de laagminiatuur in het palet Lagen. Daarna zal de vorm die je hebt getekend opvallen.

Stap 4

Activeer de onderste laag en voer in het hoofdmenu de opdracht Selecteren - Inverse uit. Selecteer daarna het gebied dat zich buiten de vorm bevindt die u hebt getekend.

Stap 5

Gebruik de Delete-toets om het deel van de afbeelding te verwijderen dat u niet nodig heeft. Maak de bovenste laag onzichtbaar. Klik ergens op de afbeelding en deselecteer deze dus. De foto met afgeronde randen is klaar

Stap 6

Als je de randen van een afbeelding vaak moet afronden en ze zijn even groot, dan kun je de afbeelding die je zojuist hebt gemaakt opslaan in PSD-indeling, zodat de lagen behouden blijven. Om daarna een afbeelding met afgeronde hoeken te maken, moet u de omtrek van de voltooide afbeelding selecteren, de selectie omkeren en het onnodige deel verwijderen.

Aanbevolen: