Hoe Maak Je Afgeronde Hoeken?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Afgeronde Hoeken?
Hoe Maak Je Afgeronde Hoeken?

Video: Hoe Maak Je Afgeronde Hoeken?

Video: Hoe Maak Je Afgeronde Hoeken?
Video: Basisvormen en afgeronde hoeken in Adobe Illustrator 2024, Mei
Anonim

Vaak heb je bij het samenstellen van collages of gewoon bij het afdrukken van foto's een afbeelding met afgeronde hoeken nodig. Veel grafische editors zijn uitgerust met tools die het gemakkelijk maken om de hoeken van een afbeelding glad te strijken. De grafische editor Corel Draw werkt met zowel raster- als vectorobjecten, waardoor u op verschillende manieren afgeronde hoeken voor dit soort afbeeldingen kunt maken.

Hoe maak je afgeronde hoeken?
Hoe maak je afgeronde hoeken?

Noodzakelijk

  • • Foto of ander digitaal beeld;
  • • Een computer waarop het gelicentieerde programma Corel Draw is geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Overweeg een manier om een of meer hoeken van een rechthoekige afbeelding op verschillende manieren af te ronden.

Open een nieuwe tekening in Corel Draw met de toetsencombinatie CTRL + N of selecteer de functie Maken in het vervolgkeuzemenu Bestand in de lijst. Selecteer vervolgens uit dezelfde lijst de bewerking "Importeren" of roep deze op met de toetsencombinatie CTRL + I. Geef vervolgens het pad naar het afbeeldingsbestand op in het dialoogvenster en klik op de knop Importeren. Uw afbeelding wordt op dit blad weergegeven.

Stap 2

Zoek op de werkbalk de uitrol van de knooppunteditor en selecteer het gereedschap Vorm. Deze tool kan ook worden opgeroepen door op de F10-toets te drukken.

Stap 3

Rechts van de hoek die u wilt afronden, klikt u met de linkermuisknop op de rand van de afbeelding. Naast de vier hoeken verschijnt er een nieuw knooppunt in de afbeelding. Selecteer vervolgens de optie Lijn naar curve converteren in het paneel Knooppunteditor. De afrondingsmarkeringen verschijnen links van het nieuw gemaakte detail.

Stap 4

Voeg op dezelfde afstand van de hoek een nieuw knooppunt toe aan de loodrechte kant van de afbeelding. Dubbelklik op het hoofdhoekknooppunt zonder het Vormgereedschap te wijzigen, het wordt verwijderd. De afgeronde hoek van de afbeelding wordt direct zichtbaar. U kunt de straal van de hoekkromming wijzigen met de hulplijnlabels.

Stap 5

Op een heel eenvoudige manier (met behulp van een vectorobject) kunt u alle hoeken van een rechthoekige afbeelding tegelijkertijd afronden. Zonder toevlucht te nemen tot de bovenstaande methode voor het bewerken van knooppunten, tekent u naast de geïmporteerde afbeelding een rechthoek van dezelfde grootte met het gereedschap Rechthoek of roept u het gereedschap op met de F6-toets.

Stap 6

Met het gereedschap "Vorm" waarmee u al bekend bent, klikt u op de rechthoek en sleept u een van de knooppunten met de muis naar het midden van de rechthoek. De hoeken worden afgerond. De afrondingsradius kan met hetzelfde gereedschap worden aangepast.

Markeer uw afbeelding met de pijl van het keuzegereedschap.

Zoek vervolgens in de lijst van het hoofdmenu de uitrol van "Effecten" en selecteer de optie "PowerClip" en uit de vervolgkeuzelijst de functie "Plaats in container". Gebruik de brede pijl om naar de afgeronde rechthoek te wijzen die je hebt getekend. Het wordt een frame waarin je afbeelding past.

Stap 7

U kunt de positie van de afbeelding in de container bewerken met de functie Inhoud bewerken van PowerClip.

Aanbevolen: