Hoe Maak Je Een Foto Groot

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Groot
Hoe Maak Je Een Foto Groot

Video: Hoe Maak Je Een Foto Groot

Video: Hoe Maak Je Een Foto Groot
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met afbeeldingen kan de gebruiker worden geconfronteerd met de vraag hoe de afbeelding groot kan worden gemaakt. Het is noodzakelijk om duidelijk onderscheid te maken tussen twee parameters: schaal en grootte. In het eerste geval is de vergrote afbeelding alleen beschikbaar voor de duur van de afbeelding of foto. In het tweede geval veranderen de kenmerken van het grafische bestand zelf.

Hoe maak je een foto groot
Hoe maak je een foto groot

Noodzakelijk

  • - een programma voor het bekijken van afbeeldingen;
  • - grafische editor.

instructies:

Stap 1

Om de afbeelding groter te maken wanneer deze wordt bekeken, dat wil zeggen om de schaal te veranderen en de details te zien, volstaat het om de mogelijkheden van elke geschikte toepassing te gebruiken. Windows heeft bijvoorbeeld een ingebouwde afbeeldings- en faxviewer. Of het kan een programma van derden zijn, zoals FastStone Image Viewer. Open de afbeelding met een soortgelijk programma en selecteer het gereedschap Zoomen. Het heeft standaard "+" en "-" knoppen (dichter bij en verder) met een vergrootglaspictogram.

Stap 2

Als u de afbeelding wilt vergroten, gebruikt u een grafische editor: van eenvoudige Paint van standaard Windows-programma's tot complexere - CorelDraw of Adobe Photoshop. Het werkingsprincipe is hetzelfde, alleen de items in het menu kunnen verschillen.

Stap 3

Start een grafische editor en open uw afbeelding erin. Selecteer hiervoor de opdracht "Openen" in het menu "Bestand" of gebruik de toetsencombinatie Ctrl + O. Geef in het extra venster het pad op naar de map waarin het bestand met de afbeelding is opgeslagen, klik op het pictogram en wanneer de naam is gekopieerd naar het "Naambestand", klikt u op de knop "Open".

Stap 4

Zoek "Afbeelding", "Afbeelding" of Afbeelding in het editormenu en vouw het submenu uit. Klik met de linkermuisknop op het item dat, volgens de logica, meer geschikt is voor uw taak. Dus in Paint zal het de opdracht "Attributen" zijn, in Adobe Photoshop - "Formaat wijzigen", wordt een nieuw venster geopend. Voer de nieuwe gegevens die u nodig hebt in de juiste maateenheden in de velden "Breedte" en "Hoogte" in en klik op de knop OK of Toepassen.

Stap 5

Sla het bestand op met de nieuwe parameters. Als u op de knop Opslaan klikt, vervangt het bestand met de nieuwe afbeeldingsgrootte de originele afbeelding. Als u de opdracht Opslaan als selecteert, wordt een nieuw bestand gemaakt. Geef het een naam en kies een map om op te slaan.

Aanbevolen: