Hoe Maak Je Een Groot Bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Groot Bestand Aan
Hoe Maak Je Een Groot Bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Groot Bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Groot Bestand Aan
Video: Hoe maak je een te groot bestand kleiner (zip 1/2) 2024, Mei
Anonim

Heel vaak moet een persoon met een grote hoeveelheid informatie werken, grote databases verwerken die het geheugen van de computer snel vullen. En al snel zult u merken dat er absoluut geen ruimte meer is op uw harde schijf. Wat te doen?

Hoe maak je een groot bestand aan
Hoe maak je een groot bestand aan

Noodzakelijk

het internet

instructies:

Stap 1

Bedenk voordat u een computer koopt eerst met hoeveel informatie u moet werken. Hoe meer informatie, hoe hoger de indicator van de hoeveelheid RAM en de grootte van de harde schijf zou moeten zijn. Dat wil zeggen, koop geen pc met 1 GB RAM.

Stap 2

Ten tweede kan alle informatie worden gecomprimeerd, zodat deze minder ruimte op uw harde schijf in beslag neemt. Hiervoor zijn er verschillende archiveringsprogramma's, bijvoorbeeld WinRar of WinZip. Installeer het archiveringsprogramma op uw computer door het van internet te downloaden of door een installatieschijf aan te schaffen. Het is eenvoudig te installeren. Volg gewoon de aanwijzingen van het systeem. Deze handeling duurt in de regel niet langer dan twee minuten.

Stap 3

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, selecteert u het grote bestand dat u moet comprimeren of maakt u een archief aan. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het venster dat verschijnt de opdracht "Toevoegen aan archief". U ziet het venster "Archiefnaam en parameters". Hier kunt u de gewenste instellingen voor het gezipte bestand selecteren. Klik OK. Dat is alles, de compressie van het document is voltooid.

Stap 4

U kunt het document op elk moment uit het archief inzien. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand. Selecteer in de lijst met opdrachten Uitpakken naar opgegeven map. Nadat u op deze opdracht hebt geklikt, wordt een lijst met mappen en media geopend waarin u het document kunt uitpakken. Klik op het gewenste medium. Het bestand wordt uitgepakt.

Stap 5

Daarnaast kunnen grote bestanden op internet worden opgeslagen. U kunt een groot bestand in stukken splitsen en in stukken opslaan. Sla het bestand op een verwisselbaar medium op, zoals een schijf of USB-flashstation. Er zijn veel opties voor het maken van grote bestanden. Kies de beste voor jou.

Aanbevolen: