Hoe Versier Je Een Zwart-witfoto

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Zwart-witfoto
Hoe Versier Je Een Zwart-witfoto

Video: Hoe Versier Je Een Zwart-witfoto

Video: Hoe Versier Je Een Zwart-witfoto
Video: Zwart-witfoto maken met gekleurde objecten in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Meestal worden kleurenfoto's in zwart-wit gemaakt om een mysterieus effect te creëren of om artistieke doelen te bereiken. Maar soms wordt het nodig om kleur toe te voegen aan een zwart-witfoto, bijvoorbeeld een oude. Gebruik hiervoor meestal een bitmap-editor Photoshop.

Hoe versier je een zwart-witfoto
Hoe versier je een zwart-witfoto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma
  • - zwart-wit fotografie

instructies:

Stap 1

Als uw zwart-witfoto een van de foto's is die in oude albums is opgeslagen, moet u deze eerst digitaliseren. Scan hiervoor een foto met een hoge resolutie, meestal 600 dpi.

Stap 2

Download Photoshop en open het afbeeldingsbestand erin. Ga naar de "Afbeelding" (Afbeelding) - "Modus" (Modus), zorg ervoor dat het selectievakje tegenover de RGB-modus staat, zo niet, plaats het daar. Als de grijswaardenmodus is ingeschakeld, kunt u niet met kleuren werken.

Stap 3

Schakel over naar de snelmaskermodus door op de knop "Bewerken in snelmaskermodus" op de werkbalk te klikken. Er wordt een tijdelijk alfakanaal gemaakt, waar de selectie als een masker wordt geschreven. Pas de hardheid van de borstel aan, bijvoorbeeld voor het werken met de menselijke huid, je kunt deze instellen op ongeveer 80% of iets meer. Kies zwart als hoofdkleur en begin er zorgvuldig delen van de huid mee te markeren - gezicht en lichaam. Pas de penseelgrootte naar behoefte aan.

Stap 4

Zwarte maskers en wit wissen dit masker uit. Daarom, als u per ongeluk over overtollige gebieden schildert, ga er dan over met een witte borstel. Op de grens, bijvoorbeeld tussen haar en huid, verlaag je de hardheid van de borstel tot de minimumwaarden of tot nul zodat de rand er niet scherp uitziet.

Stap 5

Druk nogmaals op de snelmaskerknop om terug te keren naar de normale bewerkingsmodus. Het tijdelijke alfakanaal wordt verwijderd en het masker wordt een selectie.

Stap 6

Dupliceer de laag. Ga naar "Bewerken" (Bewerken) en klik op "Knippen" (Knippen). Hiermee wordt een nieuwe laag gemaakt met een geselecteerd deel van de afbeelding. Selecteer het in het Lagenpalet en klik op Afbeelding> Aanpassing> Tint / Verzadiging. Pas de schuifregelaar in het veld Tint aan om de gewenste huidtint te vinden. Je kunt de verzadiging ook iets aanpassen. Vink het vakje naast 'Toning' aan.

Stap 7

Ga weer terug naar de Achtergrondlaag. Schakel de snelle maskermodus in en selecteer het haar met een lage stijve borstel. Herhaal dezelfde reeks acties als in de vorige stappen.

Stap 8

Naast de instellingen in Tint / Verzadiging, kun je ook Kleurbalans en Kleurvervanging, Curven gebruiken. Vink in het vakje "Kleur vervangen" het vakje aan naast de optie "Afbeelding", gebruik de pipet om de donkerste kleur op de huid of een ander gebied dat u aan het bewerken bent te selecteren. Verplaats vervolgens de schuifregelaars Helderheid om de verzadiging van de tint aan te passen. Experimenteer met de schuifregelaar Spread.

Stap 9

Doe hetzelfde voor alle delen van de foto die in verschillende kleuren moeten worden geverfd. Voeg tot slot de lagen samen en sla de afbeelding op in het gewenste formaat.

Aanbevolen: