Hoe Maak Je Een Foto Zwart-wit In Paint

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Zwart-wit In Paint
Hoe Maak Je Een Foto Zwart-wit In Paint

Video: Hoe Maak Je Een Foto Zwart-wit In Paint

Video: Hoe Maak Je Een Foto Zwart-wit In Paint
Video: How to Turn a Colour Photograph or Picture into Black And White Using Windows 10 2024, April
Anonim

Soms moet u bij het verwerken van een foto deze zwart-wit maken. De gratis grafische editor Paint.net kan deze taak met succes aan.

Hoe maak je een foto zwart-wit in Paint
Hoe maak je een foto zwart-wit in Paint

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding met behulp van de opdracht "Open" in het menu "Bestand". Ga naar het menu "Aanpassingen" en selecteer de opdracht "Zwart-wit maken". U kunt ook de toetsen Ctrl + Shift + G gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Er is een andere manier. Klik in hetzelfde menu Aanpassingen op de opdracht Kleurtoon en verzadiging of druk op Ctrl + Shift + U. Gebruik de schuifregelaars om de instellingen voor Verzadiging en Lichtheid aan te passen totdat de foto zwart-wit is.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

U kunt niet de hele foto zwart-wit maken, maar slechts een deel ervan. Dupliceer de afbeeldingslaag. Klik hiervoor op het pictogram "Laag dupliceren" in het deelvenster Lagen of druk op Ctrl + Shift + D. Schakel op de onderste laag de optie "Zichtbaarheid" uit.

Stap 4

Activeer de bovenste laag (kopie). Klik op de werkbalk op Verloop. Geef op de eigenschappenbalk het type verloop op. Het hangt af van je intentie. Als u een bepaald detail van de afbeelding gekleurd wilt houden, kiest u Radiaal. Als de grens tussen de zwart-wit- en kleurdelen een voorwaardelijk rechte lijn is, is "Lineair" geschikter.

Stap 5

Rechts van de groep verlooptypen bevindt zich een vak met een lijst met "Kleur" en "Transparantie". Kies "Transparantie" en verleng een lijn vanaf het doelgebied in elke richting. Hierdoor wordt een deel van de foto onzichtbaar.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Ga naar de onderste laag en schakel de zichtbaarheid ervan in door het vakje aan te vinken. Klik in het menu Aanpassingen op Zwart-wit maken of gebruik de sneltoetsen. Uw foto is nu zwart-wit, met uitzondering van één gekleurd gebied.

Aanbevolen: